Fire ud af 10 danskere har gjort det: “Risikerer store økonomiske tab”

21/1/22 07:14

Julie Møller

Foto: Shutterstock.
Flere danskere forlader bilen i tomgang, og det kan resultere i store økonomiske tab, lyder det fra forsikringsselskab.

Årets kolde måneder er højtid for bilister, der efterlader deres biler i tomgang.

Det kan være et kort indkøb eller hurtige gøremål for at varme bilen op, så det er nemmere at få bugt med isede eller til-duggede ruder, der er skyld i, at man lader bilen stå i tomgang.

Fire ud af ti danskere svarer i en undersøgelse foretaget af Kantar Gallup for Gjensidige, at de har efterladt deres bil i tomgang med nøglen i tændingen. En stigning fra de seneste tre år, hvor tallet har været tre ud af ti.  

Men det er ikke uden risiko at efterlade bilen i tomgang, fortæller Henrik Sagild, der er skadedirektør i Gjensidige, i en pressemeddelelse.

Fire ud af ti danskere har forladt deres bil, mens den var i tomgang, og tendensen er stigende, viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige. Foto: Gjensidige.

Fire ud af ti danskere har forladt deres bil, mens den var i tomgang, og tendensen er stigende, viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige. Foto: Gjensidige.

“Efterlader man en tændt bil øger man risikoen for tyveri. Så simpelt kan det siges. Men derudover placerer man også sig selv i en situation, hvor man risikerer store økonomiske tab, fordi forsikringen ikke erstatter tyveri, når nøglen sidder i bilen. Det opfatter vi som groft uagtsomt,” siger Henrik Sagild.  

Forsikringen dækker ikke

Ifølge Gjensidig er der en stor andel af danskerne, der ikke er klar over, hvordan deres forsikring reelt dækker, hvis deres bil stjæles med nøglerne siddende i tændingen.  

Hver femte dansker ved ikke, at forsikringen ikke dækker, hvis en bil bliver stjålet mens nøglerne sidder i tændingen. Den manglende viden om forsikringsdækningen bekymrer skadedirektør, Henrik Sagild.  

"Når vi ser, hvor stor en andel af danskerne, der ingen kvaler har med at forlade en bil i tomgang, er det bekymrende, at så stor en andel end ikke har styr på, hvad de forsikringsmæssige konsekvenser kan være af sådan en handling. Igen må den klare opfordring være aldrig at efterlade sin bil med motoren i tomgang,” opfordrer Henrik Sagild.