Fisk er gode for sundheden: Akvarier fjerner stress og sænker blodtrykket

06/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Studier peger på, at mennesker får det godt af at kigge på akvariefisk. Foto: Shutterstock
Flere og flere får øjnene op for akvariefiskenes terapeutiske effekt.

Mest læste i dag

Fisk i alle regnbuens farver, der svømmer roligt rundt mellem sten og planter i et akvarium, er et flot syn, der kan tryllebinde de fleste. Men de kan også mere end det. Flere studier viser, at akvarier har en beroligende effekt, de kan reducere stress, og de kan sænke blodtrykket og pulsen hos iagttagerne af akvariet og dets fisk.

Måske derfor er det mere populært end nogensinde for virksomheder og institutioner at købe et akvarium. Akvarierne kan være til gavn for en virksomheds ansatte, men det kan også virke beroligende på patienter i tandlægeklinikker, hvis der står et akvarium i venteværelset.

Virksomhederne har igen råd til akvarier

Hos dyrehandlen MiniZoo, der blandt andet tilbyder akvarier på abonnementsbasis til virksomheder, oplever stifter og ejer Morten Pelby tydeligt en stigende efterspørgsel på akvarier i alle størrelser:

"Alle sagde deres akvarier op under finanskrisen for ti år siden, men i dag har virksomhederne fået råd til akvarier igen, og efterspørgslen har aldrig været større, end den er nu. Vores kunder er folk, der selv har en interesse i fisk og akvarier, eller som gerne vil gøre lidt ekstra ud af deres venteværelse, kontor eller foyer," fortæller han.

MiniZoo leverer standardakvarier og specialbyggede ferskvands- og saltvandsakvarier til virksomheder og institutioner. Og udviklingen peger kun i én retning:

"Flere og flere kunder vil gerne have unikke og specialdesignede akvarier, og det er noget af det mest spændende – at du kan tilpasse dem til enhver smag og virksomhed," siger Morten Pelby i en pressemeddelelse. 

 

Anbefalet til dig