Fitnesscentrene åbner igen: Men ikke alt bliver, som det plejer

08/6/20 08:00

Christian Granhøj Skouboe

Fitnesscentrene åbner med nye retningslinjer. Foto: Shutterstock
Nye retningslinjer gælder, når landets fitnesscentre åbner på ny.

Det vakte stor glæde hos mange danskere, da det stod klart, at landets fitnesscentre nu kan åbne igen. Centrene har været lukket siden marts, da risikoen for såkaldt dråbesmitte med corona har været vurderet som høj fra myndighedernes side.

Nu åbner de imidleridig igen. Alt bliver dog ikke, som det plejer. For at mindske risikoen for smitte indføres en række nye retningslinjer. Det fortæller Kulturministeriet, der har løftet sløret for de nye retningslinjer i et nyt notat. 

”Jeg er rigtig glad for, at vi nu igen kan spille badminton, dyrke fitness, yoga eller tage en tur i svømmehallen rundet omkring i Danmark. Vi trænger til at komme i gang igen, og det er godt, at det nu kan lade sig gøre på en sundhedsmæssigt forsvarlig måde,” udtalte kulturminister Joy Mogensen i forbindelse med genåbningen af idrætslivet.  

Sådan er de nye retningslinjer

I notatet fra Kulturministeriet opridses de nye retningslinjer, som - i hvert fald for en tid - vil den hverdag, som medlemmerne i landets fitnesscentre ellers kender. 

Her er de nye gældende retningslinjer. 

  • Antallet af aktive i fitnesslokalerne begrænses, så de generelle regler om afstand kan overholdes. Det sikres, at antallet af aktive i lokalerne reguleres således, at der maksimalt er en udøver pr 4 m2
  • Begrænsning og regulering af antal i fitnesslokaler skal ske ved både indgang til fitnesslokalerne og i de enkelte fitnesslokaler.
  • Der skal være afstandsafmærkninger på gulve de steder, hvor det er hensigtsmæssigt.
  • Der sikres en meters afstand mellem borde og stole i caféområder.
  • Svedabsorberende udstyr: Yoga- og træningsmåtter, sandsække og boksehandsker mv. bør ikke være tilgængeligt. Brugerne opfordres til at medbringe eget udstyr, hvis dette skal anvendes til træning.
  • Ekstra rengøring: Der foretages ekstra udluftning og rengøring som en del af den daglige drift med hyppig desinficering af berøringsflader som dørhåndtag, kortlæsere, vandhaner og træningsudstyr og -maskiner.
  • Desinfektion mellem aktiviteter: Ved redskaber og maskiner desinficeres kontaktflader mellem hver benyttelsese.