Fjerner passage i Ottesen-selvbiografi: Erkender fejl i bogen

Foto: Shutterstock

Jeanette Ottesen er blevet smidt ud i en mindre shitstorm.

Jeanette Ottesens selvbiografi, "Fri", har som bekendt medført, at hun er blevet sendt ud i en massiv shitstorm efter at have skabt røre i svømmemiljøet ved at have beskrevet mobbekulturen, som Jeanette erkender selv at have været en del af, ved at have mobbet Lotte Friis.

Hun beskriver i selvbiografien, hvordan Lotte Friis var et "klassisk mobbeoffer", som ikke sagde fra.

Læs også

Nu er der nyt: Derfor blev hun skudt og dræbt af Alec Baldwin

Jeanette har for nylig undskyldt for sin opførsel i et opslag på Instagram. 

"Jeg ved nu, at mobning trives godt, når fællesskabet bakker op om det. Jeg ved også, at det er en udbredt misforståelse, at den, der bliver udsat for mobning, selv 'kan gøre for det' og 'skal lære at sige fra. Den misforståelse er jeg også kommet til at give næring i min bog. Det er en stor fejl," skrev hun blandt andet.

Ottesen fortæller dog i samme afsnit, at hun. som følge af at have været en aktiv del af mobbekulturen, aktivt har arbejdet for at mindske mobning i Danmark.

"I dag er jeg ambassadør for en anti-mobbeorganisation, og jeg kan slet ikke tænke en værre tanke, end at min datter Billie-Mai bliver mobbet," skriver hun i bogen.

DR Detektor fortæller dog nu, at hun ikke længere er ambassadør for organistationen, som slet ikke er en anti-mobbeorganisationen, hvorfor de kontaktede såvel Ottesen, hendes agent og Gyldendal, som fortæller, at der er tale om en redaktionel fejltagelse. 

"Nej, det er det ikke (en anti-mobbeorganisation, red.). Når vi skal beskrive 'MOT', så siger vi, at vi er et træningsprogram til unge. Vi er en trivselsfremmende organisation, der arbejder med unge. Men jeg kan godt forstå, at folk misforstår det engang imellem," siger administrerende direktør, Stine Grøn, til Detektor, hvorefter hun understreger, at Jeanette Ottesen aldrig har lavet anti-mobningsarbejde. 

Forlagschef i Gyldendal Michael Jannerup fortæller, at man har tænkt sig at korrigere passagen "i et senere oplag af bogen".

Læs også

Dansk politiker smittet med corona: Valgte bevidst at indtage kropsvæsker fra coronasyg