Fjerner upopulært coronakrav

25/12/2021

Nicolai Busekist

Foto: Jens Thaysen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix.
Det er kun en uge siden, at der blev indført et krav om, at man i DSB's toge skulle have pladsbillet. Dette krav er nu suspenderet.

Mest læste i dag

Den 18. december blev det meddelt, at det fremadrettet ville være et krav, at man som passage i et DSB-tog skulle have en pladsbillet.

Årsagen til indførelsen af det nye krav var, at smitten var i kraftig vækst. Til trods for, at det kun er en uge siden, at det nye krav blev indført, er det nu blevet suspenderet.

SE og HØR skriver, at DSB har suspenderet kravet om pladsbillet i deres tog. Det er dog blot for en kort stund, da det kun gælder frem til klokken 04.30 søndag morgen.

"Det gør vi, fordi Banedanmark fortsat ikke har fået løst de problemer med infrastrukturen, der er i dag," siger Tony Bispeskov, der er informationschef hos DSB.

Han fortæller også, at det har voldt store problemer for DSB, at der har været problemer med infrastrukturen. Det har nemlig resulteret i store forsinkelser, som man har en klar forventning om vil fortsætte resten aftenen.

"Derfor forventer vi, at der er forsinkelser resten af aftenen," lyder det også fra Tony Bispeskov ifølge SE og HØR.

Desuden anbefaler han, at man holder øje med togtrafikken via Rejseplanen, hvis man har planer om at skulle med tog i løbet af aftenen.

I og med, at der fortsat er store forsinkelser, er der nemlig en risiko for, at den afgang, du har bestilt en billet til, vil afgå fra stationen senere end forventet.

Vær dog opmærksom på, at skal du med et tog, der har afgang efter kl. 04.30 søndag morgen, vil det igen være et krav, at du har købt en pladsbillet. På trods af, at det er påtvunget at købe en pladsbillet, er det ikke gratis.

Anbefalet til dig