Flemming føler sig snydt af politikerne - Hvorfor hjælper I kun de nye ledige?

Nyheder
Når Flemming regner efter på sin lønseddel, kan han se, at han få langt mindre end de nye ledige. Det finder han uretfærdigt. Foto: Shutterstock.
Flemming K er vred på de danske politikere, der har forsøgt at gøre livet lidt nemmere for kontanthjælpsmodtagerne. De fritager nemlig alle nyledige for den omdiskuterede 225-timers regel.

Lige nu læser andre også

Det er Flemming dog utilfreds med og i et brev, har ydret sin holdning.

Urimelige krav

Flemming forstår ikke, hvorfor det kun er de nyledige, der skal fritages for 225-timers reglen.

Selv har han været på kontanthjælp i mange år, og er blevet ramt af 225-timers reglen, som går ud på, at man skærer i kontanthjælpen, så der ryger 1000 kroner før skat af kontanthjælpen, hvis man ikke har haft mindst 225 timer lønnet arbejde det seneste år tilbage.

Har kæmpet hårdt

Flemming fortæller selv, at han Ikke bare har ligget på sofaen siden hele hans tid på kontanthjælp. Han har arbejdet, men desværre har det være ulønnet, og da virksomhedspraktik og løntilskudsjobs ikke tæller i forhold til 225-timers reglen, så går den ind og rammer, selvom man er ude og lave noget, og ikke bare ligger på sofaen.

 

Men nu har Flemming opdaget, at nyledige som ellers er i sammen situation som ham selv får flere penge udbetalt.  

De nye kontanthjælpsmodtagere bliver nemlig fritaget for 225-timers reglen, men da Flemming er en af de ”gamle” går han ikke fri.

Uretfærdigt og ulogisk

Flemming finder både reglen uretfærdig og ulogisk. Den blev vedtaget i Folketinget i midten af april – altså under coronakrisen.
Reglerne for dagpenge er netop blevet lempet, så kan man få dem tre måneder mere, og i samme ombæring røg 225-timers reglen. Flemming skriver:

”Politikerne har indset det umulige i at skaffe sig jobs under krisen, hvor ledigheden er røget i vejret med raketfart i en grad så finanskrisen ligner højkonjunktur ved sammenligning. Man vil sikre ledige i en håbløs situation - men kun nye ledige!” skriver Flemming til Ekstra Bladet.

Ligeså svært at finde job

Men det giver ifølge Flemming ingen mening, for han mener, at personer der, som ham selv, i forvejen var på kontanthjælp kan jo heller ikke lige skaffe jobs, men alligevel skal de fortsat være underlagt 225-timers reglen.

Flemming ser det som om, at Folketingen mene at ledige der i forvejen er på kontanthjælp, har let ved at finde jobs, mens nytilkomne ledige har svært ved det.

Og det har Flemming svært ved at se ideen i.

 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig