Flerårsaftalen er blevet forlænget: Politiforbundet er skuffet

Af: Kasper Rud

|

31/08/2024

Nyheder
Foto: Politiforbundet
Foto: Politiforbundet
"Men det er desværre ikke kommet med i dette udspil, hvilket er skuffende."

Lige nu læser andre også

Regeringens Finanslovsudspil: Flerårsaftale for politiet forlænges, men uddannelsesløft udebliver

Regeringen har fremlagt sit nye finanslovsudspil, hvor sikkerhed og tryghed står centralt.

En væsentlig del af udspillet er forlængelsen af flerårsaftalen for politiet, som sikrer en fortsat udvidelse af politistyrken.

Politiforbundet udtrykker tilfredshed med, at der er afsat midler til at fortsætte denne udvidelse, men formand Heino Kegel efterlyser samtidig et nødvendigt løft af politiets basisuddannelse.

Det oplyser Politiforbundet i et opslag på deres Instagram.

Formanden er godt tilfreds med udspillet og med det fortsatte fokus på at styrke politiet for at sikre tryghed i samfundet. Han føler dog, at det er skuffende, at der ikke er fundet økonomi til at forbedre politiets basisuddannelse, som han vurderer trænger til et fagligt løft.

Uddannelsesforbedringer er ifølge Kegel afgørende, ikke kun for at tiltrække nye ansøgere, men også for at sikre en høj faglig standard blandt kommende betjente.

Politiforbundet foreslår derfor, at de studerende får løn i stedet for SU under hele uddannelsen, for at styrke rekrutteringsgrundlaget.

Selvom aftalen om at øge antallet af politifolk forlænges, understreger Kegel, at der skal gøres mere for at nå de politiske mål.

Målet om 11.700 politifolk inden årets udgang er endnu ikke nået, og ifølge Kegel kræver det ekstraordinære tiltag at indfri dette.

"Forlængelsen af aftalen er positiv, men vi har stadig brug for en samlet plan for, hvordan vi når målene, og her er rekruttering helt centralt," påpeger Heino Kegel.

Se Politiforbundets opslag på Instagram herunder:

Anbefalet til dig