Flere danskere er allerede ramt: Nets udsender vigtig advarsel

Foto: Shutterstock
Man skal være særligt opmærksom, hvis man modtager en mail fra Nets i disse dage.

Mest læste i dag

For kun få uger siden udsendte Nets en advarsel, men den er allerede gal igen.

Navnet Nets får garanteret en klokke eller to til at ringe hos dig, men det er ikke alle, der er klar over, hvad virksomheden omfatter.

Nets er en betydningsfuld nordisk udbyder af omfattende betalings-, kort- og informationsservices. Med andre ord skal der altså spidses ører, når de udsender en advarsel.

Især hvis man har sine hårdt opsparede penge kært.

Sagen er den, at der nu bliver sendt en ny svindelmail rundt til uskyldige ofre i Nets' navn. Her påstår afsenderen, at en transaktion snart vil finde sted, men at man kan annullere den ved at klikke på en boks i mailen.

Men det link du under ingen omstændigheder gøre, hvis du har modtaget mailen.

Den udsendte advarsel

Advarslen er udsendt via appen 'Mit digitale selvforsvar', og her bliver der generelt udsendt advarsler, når noget er aktuelt.

Derfor må det også antages, at adskillige danskere har modtaget denne mail fra Nets - og indberettet det - hvorfor der nu er blevet udsendt en advarsel, der lyder således:

"Flere danskere modtager for tiden mails, angiveligt fra Nets, som beskriver en transaktion til paymentflywire.com. I mailen bedes man om at klikke sig videre via et link i en blå boks ved navn 'Annulere Transaktioner'.

Her bliver man bedt om at opgive kortoplysninger etc.

Dette er svindel, så undlad at besvare denne mail og klik ikke på boksen. Mailen kan blot slettes. Du kan hjælpe Nets ved at videresende Nets-relaterede mails med forsøg på svindel til phishing-alerts@nexigroup.com."

Du kan se et eksempel på en svindelmail herunder.

Foto: Mit digitale selvforsvar

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig