Flere danskere har dem i haven og spiser dem: Meget få ved, hvor farlige de kan være

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Man skal passe på med at sætte dem på spisebordet.

Lige nu læser andre også

Når sommeren nærmer sig, begynder de danske haver at spire.

Græsplæner, blomster og hække viser sig i denne årstid fra sin bedste side, såfremt de får de rette mængder af vand og sol.

Blandt de ting, der spirer i haven, er rabarberne, der ikke kun er velsmagende, men også relativt nemme at dyrke selv.

Ligesom jordbær har rabarber fået et stempel som at være et vaskeægte symbol på sommeren.

Selvom rabarber er kendt for sin intense syrlighed, der for nogen er en anelse i overkanten, så er planten alligevel blevet en populær ingrediens i køkkenet.

Den bliver især brugt til desserter, men nogle anvender også planten til at lave saft, syltetøj eller kompot.

Det skriver det svenske medie Syre.

Dog er der ikke kun rosenrøde ord om rabarberen. Den har nemlig også en skyggeside, som de færreste kender til.

Ifølge Syre indeholder rabarberstænglerne den samme syre som æbler, men ikke nok med det.

De lange stængler indeholder også oxalsyre, som kan udgøre en fare for mennesker, hvis de får syren i for store mængder.

Især folk med nyreproblemer og små børn er udsatte, så de bør holde sig fra rabarber, da bladene kan være direkte giftige.

Anbefalet til dig