Flere har undret sig: Nu giver Arla svaret, mange har ventet på

Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
Foto: ricochet64 / Shutterstock.com
Nu melder Arla ud.

Mest læste i dag

Det har skabt et større postyr, at Arla har sænket fedtindholdet i deres piskefløde.

Arla selv hævder, at ændringen fra 38% til 36% fedt er gjort med et ønske om at bidrage til en sundere fødevarekultur i Danmark.

"Arla er en del af Fødevarepartnerskabet i Danmark, og sammen med mange andre producenter og detailkæder har vi forpligtet os til et fælles mål om at skabe sundere fødevarer ved at reducere fedt, sukker og salt - på tværs af alle typer produkter", har de tidligere meldt ud.

Men det er heller ikke dårligt for pengepungen.

Det skriver Ekstra Bladet.

I en korrespondance med TV 2 erkendes det, at der er økonomiske besparelser at hente ved at reducere fedtprocenten.

"Der er en besparelse i forbindelse med reduktionen fra 38 til 36 procent", skriver Arla angiveligt til mediet.

Ikke kun piskefløde

For omtrent en uges til siden blev der også skrevet om, at Arla nu kommer mere vand i de smørbare produkter Lurpak og Kærgården.

Mejeri-giganten forklarede til B.T., at tiltaget blev gjort for at forhøje kvaliteten.

De påpegede, at især Kærgården havde problemer med at blive for blød, når den havde stået fremme i et stykke tid, men at den ekstra mængde vand løser problemet:

"Den lidt større mængde vand er med til at stabilisere produktet, lige præcis nok til at konsistensen er lidt fastere, særligt når det står på bordet. Vi har ikke ændret på hverken processen eller ingredienser", lød meldingen.

Men den forklaring blev kaldt for en 'dårlig undskyldning' af Thomas Alcayaga, som både er kogemand og smagstester for B.T.:

"Jeg synes, det lyder som en dårlig undskyldning. Jeg tror, det handler om, at man vil spare penge. Det er jo ikke vandet, der koster mere, det er fedtet", udtaler han.

Hvis tiden spoles fire år tilbage, havde de to omtalte produkter hver især fem procent mere fedt i sig.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig