Flere kommuner advarer: Pas på derude

23/01/2023

Nicolai O. Haugsted

Foto: Shutterstock
Vejforholdene er værre end normalt.

Mest læste i dag

En kombination af en kold december og våd januar, har ført til flere vejhuller end vi normalt oplever herhjemme. Det skriver B.T.

Faktisk er der allerede blevet registreret ligeså mange nye vejhuller for januar-måned, som der plejer at blive voer en hel vinterperiode.

En række kommuner rundt om i landet melder allerede ind med de mange nye ujævne trafikveje. En af dem er bl.a. Vordingborg Kommune, der har problemer med reparationerne grundet vejret.

“Der er mange huller lige nu i forhold til, hvad vi normalt ser i januar. Og det er samtidig rigtig svært at reparere hullerne, fordi vejbelægningen er så våd, at ny asfalt ikke rigtig vil binde” fortæller Knud Jørgensen fra Vordingborg Kommune til TV2 Øst.

Også i Slagelse Kommune bliver der advaret mod det voksende antal huller i vejene.

En af årsagerne til vejhuller skyldes, at mange grøfte er fyldt med vand efter den våde januar vi har befundet os i. Den store mængde regn har derfor fyldt fundamentet med vand, der går vejen modtagelig overfor skader i det kolde vejr. 

De store vejhuller kan føre til skader på din bils dæk, fælge og undervogn. Kør derfor ekstra forsigtigt på de mindre veje, i disse dage.

Anbefalet til dig