Flere kommuner har usikre hjemmesider: ”Kan tømme din bankkonto”

26/11/2019

Nanna Christina Smidt

Foto: Shutterstock - dette er modelfoto og ikke en ægte hacker
En ny undersøgelse fra Skjoldby viser, at flere kommuners hjemmesider er meget usikre. I sidste ende kan du ende med en tom bankkonto.

Mest læste i dag

Mange kommuner har ikke det ssl-certifikat, der gør, at deres hjemmeside er sikker. I hvert fald ikke på alle undersider. Du kan derfor godt starte ud på en sikker side, men trykker du videre på kommunernes hjemmesider, så kan du ende med, at komme på en usikker side, fordi kommunerne ikke har sørget for, at deres hjemmesider omdirigeres. Det skriver Altomdata.dk.

Nemt for hackerne

Når en hjemmeside ikke har ssl-certifikat, er det meget nemt for hackere at stjæle dine oplysninger. For man efterlader ofte spor når man besøger hjemmesider. Især på en hjemmeside som kommunens, hvor du logger ind med dit nem-id, og hvor der er personfølsomme oplysninger. Hackeren vil også være i stand til at ændre links og sende dig over på en falsk side, som ligner kommunens, og her vil du så ende med at indtaste alle dine personlige oplysninger.

Det drejer sig om 12,2 % af de danske kommuner. Hos Skjoldby har de lavet en liste over de kommuner, der har en usikker hjemmeside. Hos kommunerne Varde, Ikast-Brande, Glostrup og Brøndby mangler SSL helt. Mens de hos Sønderborg, Kalundborg, Høje Taastrup, Skive, Gentofte, Odsherred, Solrød og Gribskov har SSL men med omdirigeringsfejl.

Et lovkrav

Fra den 1. januar kræver Digitalstyrelsen, at offentlige sider har SSL. Det betyder, at alle statslige myndigheder skal bruge SSL. Så der er nogen der skal i gang med at få styr på det. For ind tilvidere kan hackere bare slå til, og stikke af med borgernes personlige oplysninger og få adgang til bank og alt data.

Anbefalet til dig