Flere penge på lommen: Disse danskere kan se frem til 45.000 ekstra om året

Nogle heldige danskere kan takket være en beslutning fra Folketinget se frem til flere penge på lommen.

Lige nu læser andre også

Rigtig mange danske folkepensionister kan se frem til op mod 45.000 kroner ekstra hvert eneste år, og det er helt uden at løfte en finger. 

Det er en beslutning, som Folketinget har truffet, der gør, at tusindvis af danske folkepensionister kan se frem til at modtage mere i pension.

Det skriver B.T. 

Det skyldes, at reglerne for modtagelse af folkepensionens tillægsbeløb ændres sådan, at det ikke længere vil blive modregnet af en eventuel ægtefælle eller samlevers løn. 

Regelændringen gælder både folke- og førtidspensionister samt folk, der modtager seniorpension, og det er bestemt ikke småpenge, der er tale om. 

Folkepensionen lyder nemlig på 78.564 kroner om året før skat.

Oven i det kan man få et tillægsbeløb på 45.600 kroner før skat, men det beløb er der rigtig mange folkepensionister, som ikke får, fordi deres ægtefælle eller samlever - som måske ikke er pensionist - er skyld i, at husstandens samlede indkomst overstiger 322.200 kroner om året. 

I det tilfælde er man ikke berettiget til at få tillægsbeløbet, men det bliver der nu lavet om på. 

Fremover er det nemlig ligegyldigt, hvad ens ægtefælle eller samlever tjener, og det betyder, at rigtig mange danske folkepensionister kan se frem til 45.600 kroner ekstra før skat hver eneste år. 

Udbetalt er det cirka 28.000 kroner om året eller næsten 2.400 kroner ekstra udbetalt hver eneste måned, og de bliver automatisk udbetalt sammen med pensionen helt uden, at man skal løfte én finger. 

Ifølge Camilla Schjølin Poulsen, der er privatøkonom i pensionsselskabet PFA, er det en regelændring, som kommer til at gøre en stor forskel hos den enkelte pensionist. 

"Det her er en god nyhed for alle de familier, der i dag ikke modtager fuld pension på grund af modregning af deres partners arbejdsindkomst," har hun således udtalt.

Anbefalet til dig