Flere penge til 800.000 danskere: Så mange ekstra kroner kan de forvente på kontoen

Nyheder
Foto: Shutterstock
En lang række danskere har god grund til at smile.

Lige nu læser andre også

De fleste er enige om, at flere penge mellem hænderne er aldrig noget, der bør klages over.

Nu har det set dagens lys, at 800.000 danskere kan juble over, at de ser ud til at stå med langt flere penge på kontoen, når de engang er klar til at gå på pension.

Og der er tale om rigtig mange penge.

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er blevet dyrere at leve gennem de sidste år.

Priserne på alt fra dagligvarer til brændstof er steget, og derfor er der flere husstande, der kæmper for at få enderne til at mødes rent økonomisk.

Selvom det måske ikke påvirker privatøkonomien med det samme, planlægger PFA Pension at øge investeringsrisikoen for omkring 800.000 kunder ved at inkludere flere aktier i deres opsparinger.

Det skriver Ekstra Bladet via Finans, som har talt med pensionskassen.

Strategiændringen, som vil blive implementeret næste år, sker på baggrund af en omfattende analyse af risiciene forbundet med aktier sammenlignet med obligationer.

500.000 kroner ekstra

Formålet med den nye strategi er at maksimere kundernes afkast på længere sigt.

Ifølge analysen forventes den forhøjede risiko at kunne øge opsparingen for en repræsentativ lønmodtager med en halv million kroner over en periode på 40 år.

Det vil betyde, at en opsparing, der oprindeligt var estimeret til at vokse til 4,9 millioner kroner, i stedet kan nå op på omkring 5,4 millioner kroner.

"Vi ændrer designet af vores investeringsprofiler for at sikre det bedst mulige langsigtede afkast," lyder det fra Kasper A. Lorenzen, der er koncerninvesteringsdirektør i PFA Pension, til Finans.

Udtalelsen indikerer, at PFA aktivt søger at optimere afkastet for deres kunder gennem en mere dynamisk investeringsstrategi, hvor de hele tiden opvejer, hvad der bedst kan svare sig.

Ved at justere investeringsprofilerne håber PFA Pension at kunne give sine mange kunder et højere afkast over tid.

Anbefalet til dig