Flere 'rådne æg': Kinder tilbagekalder flere produkter

09/04/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det menes at 63 mennesker, er blevet inficeret med salmonella.

Mest læste i dag

Den første madvarsling blev udsendt lørdag den 2. april - blot uger før den store påskeweekend. Virksomheden knyttede ikke eksplicit tilbagekaldelsen til salmonella-tilfældene. Det skriver TheSun. 

Men Belgiens fødevaresikkerhedsagentur AFSCA-FAVV sagde, at der var blevet bekræftet en forbindelse mellem mere end hundrede tilfælde af salmonella over flere uger og Ferrero-produktion i det sydlige Belgien.

Onsdag havde Europas sundhedsagentur sagt, at det efterforsker snesevis af formodede tilfælde af salmonella forbundet med at spise chokolade i mindst ni lande, hovedsagelig blandt børn under 10 år.

Det belgiske agentur udtalte, at beslutningen om at suspendere produktionen, blev truffet efter at det konkluderede, at oplysningerne fra Ferrero var ufuldstændige.

Ophævelse af suspensionen vil først ske, når anlægget har vist sig at opfylde alle fødevaresikkerhedsregler, sagde en talsmand.

Agenturet opfordrede forbrugerne til ikke at spise nogen af ​​de tilbagekaldte produkter, som omfatter Kinder Surprise, Kinder Surprise Maxi, Kinder Mini Eggs & Kinder Schokobons.

Det menes, at 63 mennesker, hovedsageligt små børn, er blevet inficeret med salmonella i et udbrud forbundet med Kinder Surprise-æg.

Foto: Shutterstock

De oprindelige formodede forurenede produkter var 20 g og tre pakker med 20 g Kinder Surprise-æg med bedst før-datoer mellem 11. juli og 7. oktober 2022.

Nu gælder tilbagekaldelsen også for 100 g Kinder Surprise-pakker med en bedst-før-dato mellem 20. april 2022 og 21. august 2022, og Kinder Mini-æg 75 g pakker med en bedst-før-dato mellem 20. april og 21. august 2022.

Kinder Egg Hunt Kits 150g med bedst før-datoer fra 21. april til 21. august 2022 er også blevet tilbagekaldt.

 

Anbefalet til dig