Flere russiske grusomheder afsløres: Massegrav dukket op i Bucha

14/4/22 04:53

Ida Hansson

Foto: Shutterstock/Bucha 2022
Massegrav med 400 ukrainske ofre gravet op i Bucha.

Ukraine begyndte den frygtelige opgave at grave en massegrav op i går, hvor mindst 400 ofre for russiske grusomheder menes at være begravet. Det skriver TheSun.

En JCB-graver hjalp arbejdere i Bucha med at trække lig fra mudderet, da Ukraines præsident Zelensky beskyldte russiske styrker for "umenneskelig grusomhed" mod civile.

En rapport fra Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa - som tæller Rusland som medlem - sagde, at der var "klare mønstre" for russiske krigsforbrydelser, herunder tortur, voldtægt og mord.

Det skete, da embedsmænd afslørede, at mindst 25 kvinder, inklusive en pige på 14, var blevet voldtaget af besættelsesmagten.

Den Internationale Straffedomstols chefanklager Karim Khan sagde, at Ukraine nu var et gerningssted.

Foto: Shutterstock/Bucha 2022

Foto: Shutterstock/Bucha 2022

Den amerikanske præsident Joe Biden har nu for første gang anklaget Rusland for et folkedrab. "Ja, jeg kaldte det folkedrab," sagde han og forrsatte:

"Det er blevet tydeligere og tydeligere, at Putin bare forsøger at udslette ideen om overhovedet at kunne være ukrainer."

Kremls benægtelser ringede hult, da panelet af OSCE-eksperter sagde, at de havde fundet troværdige beviser for russiske krigsforbrydelser.

De anklagede russiske styrker for bevidst at ramme hospitaler, herunder en barselsenhed i havnebyen Mariupol, og fandt beviser for tvangsdeportationer til Rusland og undladelse af at åbne humanitære korridorer

"Russiske styrker har engageret sig i et udbredt og systematisk mønster af skader på ukrainske sundhedsfaciliteter ved vilkårlige bombardementer og i nogle tilfælde bevidst målretning," lyder den foreløbige rapport.

Embedsmænd sagde, at Rusland var klar til at iværksætte angreb på Donetsk og den nærliggende Zaporizhia-region, hvor flygtninge er flygtet fra Mariupols blodbad.

Hvis Mariupol falder, kan det frigøre russiske styrker til et andet angreb, men USA har meddelt, at de sender 800 millioner dollars ekstra våben, inklusive artilleripistoler og helikoptere, for at imødegå det.

I det nordlige Kharkiv øgede russerne artilleribombardementer mod frontlinjelejligheder i Saltivka-distriktet. Mindst syv mennesker siges at være døde og 22 såret i den bredere Kharkiv-provins i løbet af de foregående 24 timer.

Præsident Zelensky frygter et "endeløst blodbad", medmindre Vesten sender tunge våben.

Vi har brug for tungt artilleri, luftforsvarssystemer og kampfly. Alt for at afvise russiske styrker, " sagde Zelensky.

Præsidenterne for Polen, Estland, Letland og Litauen rejste til Kiev i går for at vise støtte til Ukraines leder.