Flere steder føjet til listen: Nu skal du også bære mundbind her

Nu er mundbind påkrævet endnu flere steder. Foto: Shutterstock.com

Endnu et nyt sted kræver nu at du bærer mundbind.

Først blev det til et krav i offentlig transport, men efterhånden er kravet om mundbind kommet flere steder.

Smitten stiger i Danmark og i takt med det, bliver der føjet flere og flere steder til listen over hvor det er et krav at du bærer mundbind. 

Efter kravet om mundbind i offentlig transport kom der også krav om at bære det under sygehus transport - og nu er det også blevet et krav på de midt- og vestjyske sygehuse, det skriver TV midtvest. 

Det betyder at uanset om du er patient, pårørende eller har et andet ærinde på sygehuset - så skal du altså bære et mundbind, når du befinder dig her. Årsagen til dette er blandt andet at der er mange patienter som bliver flyttet mellem enhederne i regionen. 

Lægefaglig direktør for Hospitalsenhed midt Claus Brøckner Nielsen fortæller, at koncernledelsen har besluttet at det gælder alle deres hospitaler - trods smittetryk. Han siger også at det gælder om at passe på hinanden. 

Læs også

DMI: Vi har ikke nået toppen endnu - så varmt bliver det

Bliver taget godt imod 

Nyheden om kravet bliver taget godt imod. Især de personer som er særligt udsatte, tager godt imod det. 

Tv Midvest har talt med Jens Danielsen som er dialysepatient og dermed er i højrisikogruppen, han fortæller at han synes det er rart at være på den sikre side, når man befinder sig steder hvor der kommer mange mennesker.

Claus Brøckner Nielsen forklarer også at der er en rigtig god grund til at bruge mundbind - også selvom man måske er en af dem som føler at det er irriterende eller grænseoverskridende. Der er desuden rigtig god grund til at bruge mundbind, nu hvor smitten breder sig.

Han fortæller desuden at årsagen jo er at mundbindet holder smittespredningen udelukkende ‘hos dig selv’, så når du snakker risikerer du ikke at smitte andre via forstøvning af spyt.

Kravet gælder desuden også i lægevagten og ved al kørsel med siddende patienter.

Læs også

Brutal sag: 15-årig varetægtsfængslet efter voldsomt overfald

 

 

 

Læs også