Flere tusind danskere får nu brev fra dronning Margrethe

27/10/2020

Christian Granhøj Skouboe

Hele landets dronning afbildet sammen med sin nu afdøde ægtemand prins Henrik. Foto: Shutterstock
Dronning Margrethe sender nu brev til tusindvis af danskere.

Mest læste i dag

Under normale omstændigheder afholder Dronning Margrethe offentlig audiens året rundt. De foregår typisk hver anden mandag.

Ved audienserne kan bl.a. personer, der har modtaget en kongelig medalje eller orden uden forudgående tilmelding møde op og få lejlighed til personligt at takke Hendes Majestæt Dronningen for dekorationen. Ved en typisk audiens møder i størrelsesordenen 70-80 audienssøgende op.

Som følge af de forholdsregler, som COVID-19 har nødvendiggjort, har de offentlige audienser været aflyst siden den 11. marts 2020, og det er endnu uvist, hvornår det vil være sundhedsmæssigt forsvarligt at genoptage audienserne. Det fortæller Kongehuset i en pressemeddelse. 

Får hilsen istedet

På den baggrund har det desværre været nødvendigt at meddele de op mod 2.000 personer, der siden årsskiftet har modtaget en kongelig medalje eller orden, og som ikke har været i audiens forud for den 11. marts 2020, at de ikke kan tilbydes muligheden for at komme i audiens.

De pågældende vil i stedet for modtage et personligt brev, hvor Kabinetssekretæren på Dronningens vegne takker dem for deres indsats for det danske samfund og samtidig beklager den beslutning om audiensadgangen, som omstændighederne desværre har gjort det nødvendigt at træffe.

Personer, som af andre årsager – for eksempel en kongelig udnævnelse i en stilling eller et hverv – i samme periode kunne have haft anledning til at møde op ved de offentlige audienser, vil på tilsvarende måde heller ikke kunne modtages i audiens, oplyser Kongehuset. 

 

Anbefalet til dig