Flere tusinde danskere har mistet deres coronapas i dag

16/01/2022

Henrik Rothenbücher

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix.
Hvis du har planer om at skulle i biografen eller på restaurant i dag, så skal du være opmærksom på, at du kan have mistet dit coronapas.

Mest læste i dag

I dag sker der en midre genåbning i Danmark, hvor blandt andet kulturlivet får lov til at åbne igen. Det betyder, at danskerne kan gå i biografen og teateret igen, men det er måske ikke alle, der får lov at komme ind.

Samtidig med genåbningen af kulturlivet i dag, er det nemlig sket en anden ændring. En ændring der betyder, at alle danskere der 'kun' er vaccineret to gange, og har fået stik nr. 2 senest den 16. august, ikke længere har et gyldigt coronapas.

Politikerne vedtog nemlig en ny ændring, der betyder, at et coronapas kun er gyldigt fem måneder efter vaccinestik nummer to.

Eftersom denne ændring træder i kraft i dag, betyder det, at alle der har fået deres 2. stik senest den 16. august, ikke længere vil kunne benytte sit coronapas.

Hvis du åbner din coronapas-app, vil der højst sandsynligt stå, at dit coronapas ikke længere er gyldigt.

Hvis du er blandt de danskere, der har modtaget et tredje stik med en coronavaccine, så er det ikke noget du skal bekymre dig om.

Har du ikke gjort det, skal du tilbage til den gamle rutine med at lade dig teste med en kviktest eller en PCR-test, hvis du gerne vil 'lukkes ind'.

 

 

Anbefalet til dig