Flittig skildpadde redder sin art fra udryddelse - én hun ad gangen

13/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Diego på øen Espanola, der er en af Galapagos-øerne. Foto: Shutterstock
En af dyrerigets legender går nu på pension.

Mest læste i dag

Når landskildpadden Diego trækker sig tilbage, så kan han gøre det med god samvittighed. Det forlyder nemlig, at Diego er far til over 800 unger.

Det skriver CNN

Siden Diego blev hentet til øen Espanola - som er en del af Galapagosøerne - som en del af avlsprogram, og det har - mildest talt - været effektiv. Da Diego ankom til øen, var der to hanner og 12 levende hunden af arten på øen. I dag kan Espanola derimod prale af en bestand på over 2.000 skildpadder, og det er i høj grad Diegos fortjenteste. Faktisk mener The Galapagos National Parks Service, at 40 procent af bestanden nedstammer fra Diego. 

"Han (Diego, red.) har bidraget med en stor procentdel af den slægt, som vi har sendt retur til Espanola,« lyder det fra Jorge Carrion, der der leder af nationalparken," fortæller parkens direktør Jorge Carrion til nyhedsbureauet AFP. Inden han uddyber:

"Omkring 1.800 landskildpadder er blevet returneret til Espanola, og nu med naturlig reproduktion har vi omkring 2.000 landskildpadder," oplyser Jorge Carrion til AFP.

Alt i alt deltog 15 landsskildpadder i avsprogrammet, men ingen af de andre kom i nærheden af at kunne måle sig med Diegos succes. Derfor kan landskilpadden nu lade sig pensionere med visheden 

Anbefalet til dig