Flytter ind: Sådan skal Danmarks fire pensionerede cirkuselefanter bo

Nyheder
Her skal elefanterne bo. Foto: Dyrenes Beskyttelse
Nu er Danmarks fire pensionerede cirkuselefanter på plads i deres nye anlæg.

Mest læste i dag

Danmarks sidste cirkuselefanter er fredag flyttet ind i deres nye staldanlæg i Knuthenborg Safaripark. De fire pensionerede elefanter skal nu bruge de næste 14 dage på at vænne sig til deres nye staldanlæg, før de lukkes ud i det store udeområde. Anlægget åbner officielt for offentligheden den 1. juni i år.

Det fortæller Dyrenes Beskyttelse, der sammen med Knuthenborg Safaripark, har etableret den store elefantslette, hvor de fire nyslåede folkepensionister nu skal bruge deres hverdag.  

"I dag (fredag, red.) er virkelig en særlig dag. At se elefanterne bliver kørt ind i deres nye staldanlæg er bare helt specielt. Når de om kort tid bliver lukket ud i det store anlæg, bliver det kulminationen på årtiers hårdt arbejde for at få de vilde dyr ud af cirkusserne. Især de sidste to år har vi knoklet for at sikre, at elefanterne kunne tilbringe resten af deres dage under de bedste betingelser her i Knuthenborg Safaripark. Så vi er meget glade i dag," siger Britta Riis, direktør for Dyrenes Beskyttelse, i forbindelse med indflytningen.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

 

Nu er de "bare" elefanter

De tre elefanter fra Cirkus Arena har, mens byggeriet er stået på, gået sammen med Ramboline fra Cirkus Trapez i Cirkus Arenas vinterstald i Slagelse. Nu er alle fire elefanter rykket videre til deres pensionstilværelse i Knuthenborg Safaripark på Lolland, hvor de ”bare skal være elefanter” med naturlig adfærd i et 140.000 m2 stort savannelignende anlæg, men der går lidt tid, før de bliver sat fri på savannen.

Nu skal de i første omgang gradvis vænne sig til de nye faciliteter op til den officielle åbning af Elefantsletten i Knuthenborg Safaripark den 1. juni 2020. Samtidig får de pensionerede cirkusartister mulighed for at lære hinanden bedre at kende.

"Det er vigtigt, at elefanterne vænner sig til ’bare at være elefanter’ i de enorme omgivelser Knuthenborg Safaripark. Derfor giver vi dem mest mulig ro til at vænne sig til deres nye hjem. Vi glæder os helt vildt til, vi kan byde Danmark indenfor for at opleve resultatet af to års arbejde. Det er virkelig nogle helt unikke og prægtige rammer, vi har skabt for de her fantastiske dyr," udtaler Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig