Flyvende murbrokker, skrig og demonstranter: Politihunde fik deres sag for

21/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Statisterne gjorde hvad de kunne for at stresse hundene, så de fik god træning med fra øvelsen, som dyrene kan bruge fremover. Foto: Nordjyllands Politi / Facebook.com
Selv de hårdeste hunde i politikredsen har behov for at øve sig ind imellem.

Mest læste i dag

Gas, kanonslag, råb, skrig og tramperi – tilsat flyvende murbrokker og larmende indkøbsvogne. Dét er en cocktail, der nok kunne få en gennemsnitlig golden retriever til at krybe skælvende sammen i et hjørne.

Men politiets hunde skal være frygtløse. De skal gå på med krum hals, ivrige for at løse opgaven, uanset hvad de møder. Derfor skal der trænes. Og trænes igen. Det fortæller Nordjyllands Politi i et opslag på Facebook, hvor de fortæller om en fælles hundeøvelse. 

"Her i starten af januar havde vores hundeafdeling inviteret deres kolleger fra Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi til fællestræning i Aalborg. Her fik både tobenede og firbenede mulighed for at øve sig i at håndtere aggressive menneskemængder, bl.a. under en fiktiv demonstration," skriver Nordjyllands Politi - inden de fortsætter: 

"I takt med, at hundene blev presset under øvelsen, steg deres frustration helt naturligt, mens de blev holdt tilbage af deres førere. Indimellem fik hundene så en pause, hvor de fik lov at afreagere på deres yndlingslegetøj – og så faldt der selvfølgelig også et par godbidder og en klappetur af. I løbet af få sekunder kan hundeførerne på den måde 'køle hundene ned' igen, så de ligner de tilforladelige familiekæledyr, de faktisk er, når de ikke er på vagt."

Der blev råbt og skreget til træningen. Foto: Nordjyllands Politi / Facebook.com

 

Anbefalet til dig