FN opfordrer verdens lande til at ophæve sanktionerne mod Rusland

23/9/22 10:50

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
FN's generalsekretær, António Guterres mener, at verdens lande bør ophæve sanktionerne.

Rusland er lige nu underlagt næsten alle tænkelige sanktioner fra Vesten, hvilket direkte skyldes krigen i Ukraine. Sanktionerne er indsat for at dæmme den russiske økonomi, således at man fra vestlig side støtter Putin mindst mulig.

Uheldigvis producerer Rusland en masse essentielle ting som gødning og korn, hvilket vi allerede har set konsekvenserne af i særligt Afrika i form af fødevaremangel.

Og nu kommer FN også med en advarsel. Verden kan løbe tør for mad, lyder den dystre melding fra FN's generalsekretær, António Guterres.

Derfor opfordrer han nu verdens lande til at ophæve sanktionerne på eksport af russisk gødning,

'Det er essentielt, at alle lande fjerner forhindringerne for eksport af russisk gødning.', skriver generalsekretæren på Twitter.

Prisen på gødning er steget for landmænd i Vesten, efter at Rusland valgte at lukke for eksporten af russisk gødning, og det er netop det, som der ifølge António Guterres skal ændres på.

Han frygter, at verden i værste fald kan ende med at stå uden mad næste år. Det er ikke første gang, at en sådan advarsel kommer fra FN’s generalsekretær.

Tilbage i maj kom han med en lignende opfordring, men ordlyden er værre denne gang, hvor han varsler med, at verden kan 'løbe tør for mad'.