Fødevarestyrelsen advarer: Kan medføre hjerneblødninger og hjertestop

07/4/22 12:04

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Nu kommer fødevarestyrelsen med en skarp advarsel.

Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod sundhedsskadelige kosttilskud, der kan medføre hjerneblødninger og hjertestop. Produkterne bliver solgt fra en Facebook-profil med opdigtet navn. 

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod at bruge en række kosttilskud, der indeholder det farlige kemiske stof 1,3-dimethylamylamin (DMAA), som kan give alvorlige effekter som hjerneblødninger og hjertestop.

De sundhedsfarlige kosttilskud, som Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod er:

  • Hammer Labz Oxy-Dren
  • Skull Labs Angel Dust
  • Skull Labs Ultimate Fat Killer Ripper
  • URX Bombsell
  • USPLabs OxyELITE Pro.

Kosttilskuddene bliver solgt via en opdigtet profil på Facebook under navnet Martin "Kongen" Hansen. Fødevarestyrelsen opfordrer forbrugere, som har købt kosttilskud med et indhold af DMAA til at kassere dem.

Da forhandleren ikke er registreret og da produkterne ikke er anmeldt hos Fødevarestyrelsen, bliver forhandlingen efterforsket af Fødevarestyrelsens rejsehold, som arbejder på at få stoppet salget. 

Fødevarestyrelsen anbefaler altid forbrugerne at søge grundig information om et kosttilskud inden et køb på nettet. Undersøg altid, om produktet er anmeldt som kosttilskud i Danmark og herved underlagt Fødevarestyrelsens stikprøvekontrol.