I en række europæiske lande er forbrugere blevet syge med salmonella efter at have spist kyllingekød.
Mere specifikt er der tale om kyllingekebabkød fra Polen.
I Danmark er knapt 20 forbrugere henover sommeren blevet smittet med salmonella. Dette har ført til, at Fødevarestyrelsen, i samarbejde med Statens Serum Institut (SSI), har iværksat en efterforskning for at finde ud af, om kilden kan være kyllingekebabkød fra Polen.
Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.
Det pågældende kød er målrettet restauranter, og Fødevarestyrelsen har på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, at der er blevet solgt polske partier med salmonella-inficeret kyllingekebab til danske grossister.
Derfor opfordres alle i branchen til at være særlig opmærksomme på håndtering og gennemstegning af deres kyllingekebabkød. Ved varmebehandling dør bakterierne.
Siden marts har de polske fødevaremyndigheder hele ni gange informeret EU-medlemslandene om mulig salmonellasmitte i polsk kyllingekød.
Generelt hviler ansvaret for at sikre, at forbrugerne ikke bliver syge af den serverede mad, på spisestederne. Det er deres ansvar at sikre en forsvarlig tilberedning og servering af fødevarer.