Føler sig forgiftet: Patient med stærk advarsel mod ny version af coronavirus

Nyheder
Den nye version viser sig især med maveproblemer. Foto: Shutterstock
Nu advarer en corona-patient imod en mindre kendt udgave af den smitsomme virus.

Mest læste i dag

Den mindre kendte udgave har fået navnet "gastro coronavirus", fortæller avisen The Mirror. 

Historiker og forfatter Dr. Fern Riddell led af hårde mavesmerter uden de sædvanlige åndedrætssymptomer, som mange coronapatienter samstemmende har forklaret om.

På Twitter skriver hun:

”Hej, jeg har ikke været her, fordi jeg er på dag 33 af #Covid 19, og i de sidste 26 har jeg været den sygeste, jeg nogensinde har været i mit liv. Jeg føler mig virkelig heldig som ikke har haft nogen åndedrætssymptomer, mine har været rent gastriske, men selv med milde til moderate symptomer er det forfærdeligt.”

Dr. Riddell forklarede, at i de første tidage var hendes symptomer milde, men derefter eskalerede forløbet hurtigt.

Kan stort set ikke huske to uger

Forfatteren forklarede videre om sit sygdomsforløb: ”På dag 10/11 gik min tilstand virkelig ned ad bakken. Det var som om jeg var blevet forgiftet. Rystelser og smerter i  hele min krop, alvorlig dehydrering (6 liter vand om dagen plus dioralyt), overvældende kvalme, frygtelig diarré, ekstrem træthed. Du føler dig så, så syg. Og det er skræmmende. Jeg kan ikke huske meget af de næste 14 dage."

Hele 23 dage efter, at hendes symptomer begyndte, var Riddell fortsat plaget af maveproblemer.

"De seneste par dage har det lykkedes mig at forblive hydreret og ikke tage nogen af ​​de andre lægemidler, men jeg sidder lider fortsat af maveproblemer, 23 dage efter, de startede. Det er udmattende.”

 

Maveproblemer kan være symptom

Riddells historie kommer kort efter, at en undersøgelse afslørede, at fordøjelsesproblemer 'kunne være det første tegn på sygdommen'.

Det er forskere fra den kineisske storby Wuhan, hvor COVID-19 udsprang fra, som har undersøgt fordøjlsesproblemerne. Deres analyse afslørede, at næsten halvdelen af patienterne havde fordøjelsessymptomer. Patientern fortalte, at maveproblemerne er deres mest presserende problem. Værre end feber og tør host. 

Undersøgelsen afslørede også, at der går længere tid, før disse patienter bliver indlagt. Derudover opholder de sig også på hospitalet i længere tid end patienter, der gør udenom problemer med fordøjelsen.

 

Anbefalet til dig