Før festival: Vejdirektoratet advarer om trafikkaos

Af: Thea Andersen

|

28/07/2023

Nyheder
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet
Trafikanter skal forberede sig på forlænget rejsetid på vejene omkring Skanderborg og Ejer Bavnehøj i forbindelse med musikfestivalen ”Smukfest”, der begynder søndag den 30. juli og slutter søndag den 6. august.

Lige nu læser andre også

Musikfestivalen forventer 38.000.-40.000 gæster i skoven pr. dag, og derfor opfordrer Vejdirektoratet gæster og øvrige trafikanter til at sætte ekstra tid af til rejsen og følge en række trafikråd på dagen. 

Festivalens sidste dag, søndag den 6. august, falder sammen med hjemrejsetrafikken for mange sommerferiegæster, så denne dag kan der være risiko for yderligere kødannelser på særligt E45 ved Skanderborg, skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

Gode råd til trafikanter:

For gæster til ”Smukfest”: 
·    Kør i god tid. Trafikken vil primært være påvirket søndag den 30. juli samt tirsdag den 1. august og onsdag den 2. august. Der er størst risiko for kødannelser kl. 10:00-16:00 alle dage.  
·    Slå navigationen fra og kør efter de gule skilte i området med teksten ”Smukfest”.
·    Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på trafikinfo.dk.
·    Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører.

For øvrige trafikanter: 
·    Forvent kødannelser i og omkring Skanderborg alle dage, herunder eksempelvis på E45 mellem Skanderborg og Ejer Bavnehøj. Risikoen for kødannelser er størst mellem kl. 11.00 og 14.00.
·    Søg aktuel trafikinformation, før du kører, på trafikinfo.dk
·    Hold dig orienteret og hør DR P4 Trafik, mens du kører. 

For rejsende med kollektiv trafik:
·    Tjek Rejseplanen og besøg Midttrafiks hjemmeside: midttrafik.dk 

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger: Trafikinfo.dk 

Anbefalet til dig