Først fik vi Solsikkesnoren: Nu kommer dette særlige smykke

Af: Mie M.B

|

11/03/2024

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Solsikken har en helt særlig international betydning

Mest læste i dag

I søndags blev smykkevirksomheden Vibholms hovedkontor forvandlet til et sandt børneparadis. Anledningen var lanceringen af et nyt og meningsfuldt smykke, skabt i et unikt samarbejde mellem Vibholm, influenceren Charlotte Stobberup fra Aarhus og foreningen Hjernebarnet. Med ansigtsmaling, forhindringsbaner, en hoppeborg, og en tryllekunstner blev dagen et hit for de omkring 75 børn og deres forældre, der deltog i eventet. Det skriver Århus Stiftstidende.

Dette særlige smykke er dog mere end blot en dekorativ accessory. Det er født ud af et ønske om at gøre en forskel for børn med hjerneskader og særlige behov. Charlotte Stobberup, der selv er mor til tre-årige Mira med cerebral parese, står bag ideen. "Jeg henvendte mig til Vibholm, fordi jeg gerne ville lave et smykke, der sætter fokus på børn med hjerneskader og særlige behov," forklarer hun og tilføjer, at hendes mål også er at støtte andre familier i lignende situationer.

For hver solgt halskæde, hvor vedhænget er en solsikke, doneres 200 kroner til Hjernebarnet, en forening dedikeret til familier af børn med hjerneskader og særlige behov. Foreningen, der tilbyder juridisk bistand og et fællesskab for disse familier, er ifølge Mai Steen fra Vibholm en vigtig og ofte overset organisation, som de er stolte af at støtte.

Solsikken er et Internationalt anerkendt symbol for mennesker med handicap eller behov for ekstra forståelse, og solsikkehalskæden er derfor både en støtteerklæring og et tegn på solidaritet. Med en pris på 400 kroner er den allerede blevet taget godt imod blandt forældrene, som værdsætter både dens æstetik og den dybere betydning. "Personligt er det her en halskæde, der har stor betydning for mig, men jeg tænker også, at den kan få betydning for mange andre," siger Charlotte Stobberup, og understreger, at den kan bæres som et symbol på at have børn med særlige behov. 

Vibholm står klar til at producere flere halskæder, skulle efterspørgslen overstige de første forventninger.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig