Først skiftede hun efternavn: Nu forærer hun formuen væk

31/7/20 13:06

Christian Granhøj Skouboe

MacKenzie Scott - som hun nu hedder - er i gang med at skille sig af med sin formue. Foto: Twitter.com
Siden navneskiftet har hun delt gaver ud, så selv julemanden bliver misundelig.

Da MacKenzie Bezos blev til MacKenzie Scott blev hun samtidig til en af verdens næstrigeste kvinde. Navneskiftet skete nemlig på baggrund af forfatterens skilsmisse fra Jeff Bezos, der er kendt som stifteren af gigantvirksomheden Amazon. Det fortæller CNN.

Skilsmissen efterlod hende med en formue, som den velansete amerikanske nyhedskilde Bloomberg anslår til 400 mia. kroner. Pengene stammer især fra aktier i Amazon, der var en del af skilsmissen fra Jeff Bezos.  MacKenzie Scott har dog ikke tænkt sig låse alle milliarderne inde i en pengetank. Hun er godt i gang med at skille sig af med dem. 

Pengene stammer især fra aktier i Amazon, der var en del af skilsmissen fra Jeff Bezos. 

Skandale sænkede parforholdet

Parret holdt sammen i 25 år, men en forsidebasker blev enden på ægteskabet. National Enquirer, der regnes for et af toneangivende sladderblade i Amerika, offentliggjorde sms'er og billeder af Jeff Bezos sammen med en elskerinde. 

Siden de gik hvert til sit har hun givet 11 milliarder væk, fortæller MacKenzie Scott nu. Hun har sat sig et mål om, at hun vil donere mindst halvdelen af sin store formue til velgørenhed. Det har hun gjort officielt ved at underskrive det såkaldte Giving Pledge. Det er startet af milliardærene Warren Buffett, Bill Gates og Melinda Gates, og går i al sin enkelthed ud på, at man forpligter sig til at give mindst halvdelen af sin formue væk enten før eller efter sin død.

Der er dog formentlig lang vej igen, inden hun når dertil. I skrivende stund er MacKenzie Scott verdens 13. rigste person samt den næstrigeste kvinde. Det er Francoise Bettencourt Meyers, der indtager førstepladsen over rige kvinder. Hun er barnebarn af Eugène Schueller, som stiftede den verdensomspændende kosmetikvirksomhed L'Oréal.