Venstre-politiker vil afskaffe flere populære helligdage

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Står det til Venstre-politikeren bør danskerne vinke farvel til yderligere helligdage.

Mest læste i dag

SVM-regeringen vil som bekendt afskaffe store bededag for at finansiere øget forsvarsudgifter. Forslaget medførte med ét, at den nyslåede regering kom i tiltagende modvind.

Forslaget er nemlig blevet revset fra top til bund af alt fra mediekommentatorer og oppositionspolitikere til en lang række fagforeningsbosser.

Danskerne kan ikke engang se frem til at få helligdagen tilbage, da regerings forslag om at afskaffe helligdagen er permanent.

Pernille Vermund, formand for Nye Borgerlige, var allerede i midten af december ude med et forslag om at sende spørgsmålet om, hvorvidt store bededag bør afskaffes, til folkeafsteming.

For at kunne sende spørgsmålet til folkeafstemning kræver det, at 60 mandater i Folketinget bakker op om det, hvilket ikke ser ud til at være tilfældet.

Danskerne har dermed ikke noget at skulle have sagt.

Vil afskaffe flere

Men står det til Cille Hald Egholm, medlem af Venstres Borgerrepræsentation i København, bør danskerne vinke farvel til flere helligdage - herunder i påsken og pinsen.

I en udtalelse til Radio4 fortæller Cille Hald Egholm, at man alle helligdage, der ligger mellem påsken og sommerferien, bør sløjes.

"Jeg ville ikke have super meget imod, at de allesammen blev sløjfet," siger hun til mediet.

Til B.T. fortæller Cille Hald Egholm, at det kun drejer sig om udvalgte helligdage - herunder 2. påskedag og pinsen.

"Det er ikke afgørende for mig, hvilke helligdage det er. Store bededag er et godt sted at starte, men jeg noterer mig, at der er mange helligdage i slutningen af påsken til starten af sommerferien, hvor jeg ikke rigtig ved, hvad der er, vi fejrer."

Anbefalet til dig