Først var der tegnestifter på ruten: Nu raser Jonas Vingegaard over et andet kæmpe problem

Foto: Shutterstock
Den forsvarende Tour de France-vinder er bekymret over problemet.

Mest læste i dag

At sige at rytterne ved Tour de France har det med at køre stærkt ned af bjergene, er en underdrivelse af proportioner.

Desværre for sikkerheden er der ikke noget, der hedder sikkerhedssele eller airbags på en racercykel.

Når de ivrige og spændte tilskuere, der har til vane at stå med banner, flag og lufthorn, bevæger sig for tæt på vejene, kan de være til stor fare for rytterne, der kommer med både høj og til tider ukontrollerbar fart.

Dette års Tour de France har allerede haft adskillige sammenstød mellem rytterne og publikum, der har begivet sig for tæt på feltet.

I lørdags gik det galt for belgieren Steff Cras, der kolliderede med en tilskuer, som havde begivet sig for langt ud på vejen. Rytteren var heller ikke bange for at udtrykke hans frustrationer på hans Twitter-profil, hvor han skrev ‘Jeg håber, du føler dig skyldig’.

Men uheldigvis er Cras blot en af flere, der har været påvirket af det – og naturligvis bekymrer det rytterne for deres egen sikkerhed, og det gælder også Jonas Vingegaard.

Det skriver Se og hør.

"Folk er “gode til” at stille deres bord ud på vejen, have deres børn på vejen, hvilket er vanvittigt farligt, eller have deres køletaske stående på vejen. Jeg ved ikke, hvad folk tænker på, når de gør det (…) De skal tænke på, at vi bruger hele vejen, og derfor skal de stå ude i græsset. Det vil gøre det meget mere sikkert", fortæller Vingegaard i et interview med TV 2.

Publikum-problemerne finder desværre ikke kun sted ved de flade strækninger. Også ved bjergetapernes op- og nedfarter, har tilskuerne svært ved at respektere rytternes nødvendige plads på vejene. Vingegaard selv er i tvivl om, hvordan problemet kan løses:

"Jeg ved ikke, hvad man kan gøre, for man kan jo ikke stille barrierer op i 180 kilometer", lyder det fra den forsvarende Tour-vinder.

Anbefalet til dig