Først Weekendavisen: Nu vil endnu en avis bringe Muhammed-tegninger

Weekendavisen takkede ja til at bringe en annonce fra partiet Nye Borgerlige.

Martin Krasnik, Weekendavisens chefredaktør, deltog i radioprogrammet 'Ordet Fanger' på P1. Han bekræftede, at de vil bringe Nye Borgerliges Muhammed-annonce. 

Han forsvarer beslutningen med, at vi skal kunne bringe satire i medierne.

Det skriver B.T. 

Læs også

Danskerne raser: Kræver strengere straf

"Det er forfærdeligt, at en klar og tydelig politisk holdning udtryk satirisk gennem tegninger ikke kan bringes, fordi vi er bange for vold," siger Martin Krasnik. 

Skal være en kampagne

Nye Borgerlige ønsker at aviserne bringer Muhammed-annoncen, efter de mange uroligheder i Frankrig. Det startede med, at en lærer blev dræbt, fordi han viste Muhammed-tegningerne til eleverne i sin undervisning.

Det er netop dette, som Pernille Vermund, Nye Borgerliges formand, nu vil sige fra overfor. Hun ønsker, at det skal være en kampagne, der skal opkaldes efter den dræbte lærer. 

"Vi står i en kulturkamp, og det er afgørende, at vi ikke bøjer af, når vi bliver truet med vold, drab og terror. Jo mere vold, der kommer, desto mere er der behov for at værne om vestlige værdier. Vi skal i fællesskab værne om vores ytringsfrihed," siger Pernille Vermund til B.T. 

Kan udfordre sikkerheden

Det tyder nu på, at Pernille Vermund får sit ønske opfyldt, da både Weekendavisen og Berlinske vil bringe artiklen. 

Pernille Vermund siger, at planen er, at annoncen skal bringes den kommende weekend. 

Hvis det bliver en realitet, kan de udfordre sikkerheden hertillands. Det siger Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere chef i Politiet efterretningstjeneste, til TV 2. 

"Jeg synes, at det er en tåbelig, fantasiløs og barnagtig provokation, hvor man leger med alles sikkerhed, samtidig med, at man selv sidder i sit elfensbenstårn." 

Læs også

Flere hundrede mennesker døde efter Trumps vælgermøder

 

 

Læs også