For første gang nogensinde: Nu er det en mulighed i Danmark

30/09/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Nyheder24.dk
Nu er der en stor nyhed til de unge i Danmark, som har en stor interesse for det maritime.  Der er nemlig kommet en helt spritny uddannelse i Danmark, som det fra næste skoleår, er muligt at tage.  Mere præcist er der tale om den nye Maritime 10. klasse i Holbæk Kommune. Det er den første uddannelse af sin slags i Danmark, hvor det traditionelle håndværj kombineres med undervisning og formidling af kulturhistorien, der har tråde til den lokale, maritime kultur i Holbæk Fjord og Isefjorden. Det skriver Sjællandske. Uddannelsen beskrives som værende ideel til de unge, der har overvejet at tage på efterskole og dem som har brug for at overveje, hvilke uddannelselsmuligheder som de skal gå videre med. Skyder skoleåret i gang med 12 elever  Skoleåret skydes i gang - for allerførste gang - til næste skoleår, med 12 elever. Når alle pladser er fyldt, vil der være plads til 24 elever.  Ture Møller der er leder af Kystliv Holbæk, er begejstret for den nye mulighed, der venter de unge. "Man bliver en del af et fedt miljø og af en kultur, de fleste ikke kender noget til i forvejen. Samtidig er der mange gode uddannelsesmuligheder bagefter og et næsten glubende arbejdsmarked, der venter på de unge, så de hurtigt kan blive selvforsynende," lyder det fra ham til avisen.  Holbæk Kystlivscenter har hjemme i en stor hal på 2.000 kvadratmeter, der er beliggende i Kanalstræde 21. Som nabo har Kystlivcenteret Nationalmuseet Søfart og Maritime Håndværk, der er beliggende i en anden stor hal på Blegstrædehagen.  Herunder kan du se en YouTube-video, der giver et indblik i den nye uddannelse.        

Mest læste i dag

Nu er der en stor nyhed til de unge i Danmark, som har en stor interesse for det maritime. 

Der er nemlig kommet en helt spritny uddannelse i Danmark, som det fra næste skoleår, er muligt at tage. 

Mere præcist er der tale om den nye Maritime 10. klasse i Holbæk Kommune. Det er den første uddannelse af sin slags i Danmark, hvor det traditionelle håndværj kombineres med undervisning og formidling af kulturhistorien, der har tråde til den lokale, maritime kultur i Holbæk Fjord og Isefjorden.

Det skriver Sjællandske.

Uddannelsen beskrives som værende ideel til de unge, der har overvejet at tage på efterskole og dem som har brug for at overveje, hvilke uddannelselsmuligheder som de skal gå videre med.

Skyder skoleåret i gang med 12 elever 

Skoleåret skydes i gang - for allerførste gang - til næste skoleår, med 12 elever. Når alle pladser er fyldt, vil der være plads til 24 elever. 

Ture Møller der er leder af Kystliv Holbæk, er begejstret for den nye mulighed, der venter de unge.

"Man bliver en del af et fedt miljø og af en kultur, de fleste ikke kender noget til i forvejen. Samtidig er der mange gode uddannelsesmuligheder bagefter og et næsten glubende arbejdsmarked, der venter på de unge, så de hurtigt kan blive selvforsynende," lyder det fra ham til avisen. 

Holbæk Kystlivscenter har hjemme i en stor hal på 2.000 kvadratmeter, der er beliggende i Kanalstræde 21. Som nabo har Kystlivcenteret Nationalmuseet Søfart og Maritime Håndværk, der er beliggende i en anden stor hal på Blegstrædehagen. 

Herunder kan du se en YouTube-video, der giver et indblik i den nye uddannelse.

 

 

 

 

Anbefalet til dig