For første gang nogensinde: Nu kan du abonnere på det

07/3/22 05:45

Ida Hansson

Foto: Nyheder24.dk
For første gang nogensinde kan du nu abonnere på det.

Nu kan du abonnere på guld i Danmark. Konceptet går i luften 1. marts 2022, og Vitus Guld, der står bag tiltaget, kalder det banebrydende og et alternativ til den almindelige aktiehandel. Det oplyser Vitus Guld i en pressemeddelelse.

Danskerne har fået øjnene op for aktier og investeringer. På en af landets største investeringsplatforme, Nordnet, talte man i 2021 310.000 private investeringskunder alene i årets tre første kvartaler. Det er næsten dobbelt så mange som året forinden. Her sparer kunderne blandt andet op gennem en månedsopsparing, der sikrer en konstant vækst i investeringsmidlerne.

Præcis samme opsparingsmodel tilbyder Danmark største forhandler af investeringsguld nu til private danskere, og det er en rigtig god idé, hvis man spørger en ekspert i privatøkonomi:

"Det at investere et fast beløb hver måned er en investeringsstrategi, jeg tror meget på. Det kan være en beskyttelse mod prisændringer i markedet. Abonnementsløsning kan være en rigtig fin måde at opnå et stabilt afkast i guldmarkedet på. Det er en interessant idé med guld på abonnement", siger Paw Vej, leder af Financer.com i Danmark.

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Abonnementstiltaget er inspireret af et tilsvarende tysk koncept og fungerer, som det ses ved langt de fleste abonnementer, med en månedlig indbetaling. Guldabonnementet fungerer sådan, at der indbetales et valgfrit beløb månedligt til en abonnementskonto, dog minimum 500 kr. Kunden kan til enhver tid hæve indestående mod et produktionsgebyr af selve guldbarren.

I professionelle kredse er det ikke noget nyt at have en guldkonto – en såkaldt vægtkonto, men med abonnementstiltaget når guldhandel nu også ud til de private forbrugere.

Varierende guldpriser

I modsætning til dollaren og andre fiat-valutaer, som printes i store mængder, øges verdens guldbeholdning kun med 1-2 procent om året. Guld er altså en god måde at sikre sig selv mod inflation på, da der ikke kan udvindes nok guld hvert år til at forårsage et stort fald i prisen, specielt i forhold til fiat-valutaerne, som regeringerne flittigt printer flere af hvert år.

Kursen på guld er stærkt forbundet med udbud og efterspørgsel. I krisetider er efterspørgslen på guld typisk høj, hvilket får prisen til at stige. Prisen på guld bevæger sig typisk i et mønster modsatrettet den amerikanske dollar, så når dollaren falder i værdi, stiger guld i værdi og omvendt.