Føtex advarer kunderne om nyt svindelnummer: "Henvend jer straks"

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et nyt svindelnummer er på vej frem.

Mest læste i dag

Der er ikke nogen tvivl om, at elbiler er kommet for at blive.

Selvom de eldrevne køretøjer er et stort samtaleemne - både i medierne og på arbejdspladsen - så er det langt alle, der er bekendt med svindlernes nye metode, som netop involverer ladestandere.

For en uges tid siden udsendte Center for Cybersikkerhed en advarsel via appen 'Mit digitale selvforsvar', som netop omhandler det nye fupnummer.

Helt konkret, så er svindlere begyndt at hænge falske QR-koder op på ladestandere for at snyde uskyldige ofre:

"Der er blevet fundet QR-koder på en række Clever ladestandere, som førte til en falsk betalingsside, der havde til formål at stjæle brugernes kreditkortoplysninger. Siden er nu blevet lukket", skriver de og fortsætter:

"Hvis man har indtastet sine kreditkortoplysninger på den falske side, så anbefales det, at man kontakter sin bank og spærrer sit kort."

Nu reagerer Føtex

Føtex i Nykøbing har netop Clever-ladestandere stående foran butikken, hvorfor de nu har valgt at udsende en advarsel til sine kunder.

Det sker via et opslag på Facebook.

"Clever oplever i stigende grad svindel med falske QR koder på deres ladestandere. Vær derfor opmærksom på, om der sidder QR koder på vores ladestandere her ved butikken. Clever opsætter IKKE QR koder på deres ladestandere, så hvis I oplever det, er der tale om svindel", skriver de og opfodrer derefter kunderne til straks at reagere, hvis de ser en QR-kode på den fremmede ladestander:

"Vi tjekker ladestanderne hver dag, men skulle I mod forventning alligevel finde falske QR koder på ladestanderne, så henvend jer straks i kundeservice."

Du kan se Føtex Nykøbings Facebook-opslag herunder.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig