Folk er først lige ved at finde ud af, hvad '30% risiko for regn' betyder

05/09/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det er ikke alle der har helt styr på, hvad det betyder.

Mest læste i dag

Har du nogensinde brugt vejr-appen på din telefon til at tjekke vejrudsigten for at blive mødt med nogle oplysninger om den forventede procentvise risiko for regn?

Det ser ud til, at mange af os har forstået dataene helt forkert, da folk først lige er ved at opdage, hvordan det egentlig beregnes på vejr-apps.

Og hvis dette kommer som en chokerende nyhed for dig, så bare rolig- du er IKKE den eneste.

I lang tid har der været en masse forvirring om, hvad den procentvise chance for regn egentlig betyder.

"Når vejret siger, at der er 30 procent chance for regn, betyder det, at der er 100 procent chance for regn i det område, men at det kun vil regne på 30 procent af det område. Jeg lærte det for omkring et år siden selv. Der er ikke nogen der fortæller dig det, medmindre du Google det," skrev en bruger på mediet X.

Tv-personligheden Scarlett Moffatt troede også at dette var sandt.

"Så al den tid, hvor jeg er blevet fanget i regnen, og folk siger: 'Hvorfor har du ikke taget en jakke med?' og sådan noget... det er fordi, jeg først lige har fundet ud af, at når der står '30 procent regn' i appen, så troede jeg, at det betød '30 procent chance for regn'. Det betyder ikke, det betyder, at 30 procent af dit område vil være dækket af regn," skrev den 32-årige Scarlett Moffatt tidligere på TikTok.

Men altså... det er faktisk helt, helt forkert. Det skriver LADbible.

Met Office var hurtige til at kaste sig ind i debatten, og fejede alle fejlagtige spekulationerne væk.

"For Met Office-appen betyder procentdelen af ​​regn sandsynligheden for regn på det tidspunkt for det sted. Så 60 procent betyder en 60 procent chance for regn, 40 procent chance for tør. Der er forskellige måder at udtrykke procenter på, og i USA bruger de den med området, men generelt ikke," sagde meterolog Alex Deakin.

Anbefalet til dig