Folk er først nu ved at opdage hvad de forskellige bakker i vaskemaskinen rigtigt er til

09/09/2022

Naja Radik

Foto: Privat
Folk er først nu ved at lære, hvad alle de forskellige små bakker i deres vaskemaskine skuffe er til.

Mest læste i dag

Lad os være ærlige, når det kommer til apparater rundt om i hjemmet, er der altid mindst en ting, du ikke ved så meget om, men som bare fungerer. 

En af de sværere enheder at finde ud af, er vaskemaskinen, som har alle mulige forskellige indstillinger, du sikkert aldrig har brugt. 

De fleste mennesker ved, hvordan man sætter en vask over, og måske ved de også, hvordan man bruger et par forskellige indstillinger, afhængigt af det materiale, de vasker.

Heldigvis er de fleste vaskemaskiner venlige nok til at fortælle dig, hvad hver indstilling er, selvom du ikke er sikker på, hvad forskellen mellem de forskellige programmer nødvendigvis betyder. 

Hvad der dog er sværere at greje, at den lille skuffe i hjørnet med de tre forskellige bakker, til forskellige ting, men heldigvis for dig, er vi her for at hjælpe.

Du kunne finde ud af det på den gammeldags måde, ved at tjekke brugsanvisningen der fulgte med, men du ved sandsynligvis ikke engang, hvor den er. 

Desuden læser du allerede med her, så vi kan jo lige så godt fortælle dig det.

På de fleste vaskemaskine skuffer, vil du se tre separate bakker du kan hælde ting i, disse er ofte markeret med “I”, et “II” og et blomster symbol.

Bakken med et “I” over er et forvaskrum, så hvis du kører en forvask, for at få bugt med de hårde pletter forud for den “rigtige” vask, er det her, du hælder vaskemidlet i.

Det er klart, at der nok ikke er mange der bruge denne bakke, for hvorfor forvaske, når du bare kan vaske? Men nu ved du, hvorfor den er der.

Hvad angår bakken med et “II” over, er det her, du hælder vaskemidlet til hoved vasken.

Og hvad angår bakken med blomster symbolet, er det her, du hælder skyllemidlet i.

At få de rigtige ting i den rigtige bakke er afgørende for en god vask, da det betyder, at det du hældte i, bliver frigivet på det rigtige tidspunkt. 

Det er vigtigt at lære symbolerne at kende, da vaskemaskine producenterne nogle gange bytter rundt på placeringerne. Det skriver Unilad.

Anbefalet til dig