Folkekirken er coronalukket - andre trossamfund nægter at følge trop

Nyheder
Foto: Shutterstock
Alle danske folkekirker holder lukket som følge af regeringens lukning af det danske samfund. Den katolske kirke har dog valgt at lade flere af deres kirker forblive åbne for offentligheden.

Mest læste i dag

Københavnsk kirke fortsat åben

En af de kirker som stadig er åbne, er Sankt Ansgar Kirke, der ligger i Bredgade i København. Her er kirken åbent hver dag, så man kan komme ind og skrifte ved præsten i kirken.

Det skriver dr.dk

”Det er et stort savn for mange, at de ikke kan komme til messe om søndagen, så derfor er der mange, der synes, at det her er en god mellemløsning,” siger biskop for den katolske kirke i Danmark, Czeslaw Kozon.

Opfordret til at holde lukket

Kirkeministeren Joy Mogensen fra Socialdemokratiet har ellers opfordret andre trossamfund at følge trop og holde lukket. Hun henviste til at sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forbindelse med at stoppe smittespredningen.

Biskoppen mener dog ikke, at det at holde kirken åben ikke udgør en fare.

”Jeg kan ikke se, at det at komme i kirken er mere farligt end så mange andre måder at mødes på, når man overholder de gældne regler, som vi har i dag,” siger han.

 

Debat på Facebook

De mange åbne kirke har skabt røre på Facebook, hvor debatten raser på katolske Facebook-grupper. Her mener flere at kirken burde holde lukket.

Czeslaw Kozon er opmærksom på den debat, og han vil ikke afvise at man måske vælger at lukke kirkerne på et senere tidspunkt. Han siger:   

”Vi benytter muligheden for at holde åbent, fordi den er der. Men det er ikke noget, vi står på, så hvis der kommer andre regler, retter vi selvfølgelig ind,”

Coronavirussen smitter på trods af trosretninger

Flere partier undrer sig over at de katolske kirker har besluttet at holde åbent.

Pernille Vermund, der er kirkeordfører for partiet Nye Borgerlige synes det er direkte uansvarligt og siger:

”Jeg forstår simpelthen ikke, at de ikke tager det hensyn, der er til borgerne og smitterisikoen, og lukker ned, som man har gjort andre steder,” siger hun.

Det er som sådan ikke et brud på loven, at kirkerne holder åbent. Folkekirken skal dog holdes lukket, da det er en offentlig institution og dermed er underlagt påbuddet om at holde lukket for offentligheden.

Enhedslistens kirkeordfører Christian Juul påpeger at coronavirus ikke diskriminere på baggrund af trosretninger.

”Når vi snakker smitterisiko, er corona ligeglad med, om man er katolik, protestant, jøde eller muslim. Man er lige udsat,” siger han.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig