Folkeskole tog fantastisk initiativ: Reaktionen blandt børnene var overvældende

Af: Mie M.B

|

20/12/2023

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Gaverne skal gives gratis til børnefamilier, der har det økonomisk svært i julen

Mest læste i dag

Randers Realskole tager initiativ til en indsamling af genbrugsjulegaver for børn og forældre. Beskeden fra skoleleder Hans Myhrmann og udviklings- og souschef Christian Møller til forældre og elever gik ud sidste uge, og reaktionen har været overvældende. Allerede torsdag modtog skolen de første 100 gaver, og indsamlingen ser ud til at fortsætte. Det skriver Randers Amtsavis.

Christian Møller forventer, at skolen tirsdag kan levere yderligere 200 gaver til hovedbiblioteket. Skolens mål er at lette presset på familier, der måske ikke har økonomisk overskud i december og samtidig mindske forbruget af nye julegaver. Der er tydeligvis en stor vilje til at give, især blandt de yngre elever, hvor ønsket om at hjælpe andre børn er særligt udtalt.

"Jeg synes, der er noget smukt i, at børn hjælper børn, og det ser vi virkelig her. Jo yngre, de er, jo mere har de lyst til at give," udtaler Christian Møller.

Indsamlingen er åben for alle elever fra 0. til 10. klasse på Randers Realskole. Selvom der muligvis er gaver tilbage efter juleaften, er indsatsen ikke spildt. Eventuelle overskydende gaver vil blive overdraget til Mødrehjælpen i Randers, der vil sælge dem i deres genbrugsbutikker. Pengene fra salget går derefter til andre børn og børnefamilier, og på den måde sikres, at ingen gaver går til spilde.

Anbefalet til dig