Folketingsmedlem blander sig i debat: Viser maveskind i protest

19/08/2021

Mathias Busekist

Foto: ft.dk
Der har allerede været flere kendte ude at vise sympati, efter en skole valgte at forbyde eleverne at gå med såkaldte "crop tops".

Mest læste i dag

Randrusianske Charlotte Broman Mølbæk, Folketingsmedlem for Socialt Folkeparti siden valget forrige år, har delt et billede på Facebook, hvor hun viser bart maveskind. 

Dette har hun valgt at gøre i ren protest mod Firehøjskolens forbud mod mavebluser og crop tops, som der ellers er mange, der kan lide at være iført.

"Jeg vil med mit billede vise, hvor lidt farlig blusen er. Jeg tror ikke, der er mange, som falder ned af stolen, når de ser mit billede i deres Facebook-feed," siger politikeren til TV2 ØSTJYLLAND.

Forbuddet fik med det samme skabt en raserende debat, hvilket har medført, at skolen er blevet skarpt kritiseret, herunder af flere kendte som Charlotte Broman Mølbak, der stiller sig frem iført maveblusen.

Hun understreger dog hurtigt, at opslaget ikke er delt for at udskamme skolen samt dens ledelse, men for at deltage i en vigtig diskussion. 

Hun mener, at man med forbuddet taler om en seksualisering af tøjet, som skolen har valgt at forbyde eleverne at gå i.

"Hvornår stopper vi med at udskamme og seksualisere kvinders kroppe med krav om at dække sig til?," skriver hun. 

Slutteligt opsumerer hun, hvorfor hun har valgt at kommentere på forbuddet. 

"Det her handler om frihed til at klæde sig som man vil i folkeskolen. Men det handler i den grad om at bryde et forældet samfundssyn. Kvinder har ret til korte bluser som store baggy jeans. Vores kroppe er ikke syndige og vi skal ikke gemmes væk."

Anbefalet til dig