For 53 dage siden forsvandt lille Èmilie: Nu bryder forældrene tavsheden

30/08/2023

Ida Hansson

Foto: Fransk Politi
2-årige Èmilie forsvandt for snart 2 måneder siden.

Mest læste i dag

2-årige Émile har været sporløst forsvundet siden den 8. juli. Han forsvandt pludselig fra sine bedsteforældres have i den lille bjerglandsby Vernet i det sydlige Frankrig.

Hundredvis af frivillige og politiet har gennemsøgt den lille bjerglandsby - men syv uger senere er politiet stadig uden spor.

Nu bryder forældrene tavsheden.

Det er i et interview med magasinet Famille Chretienne, at det franske ægtepar Colomban og Marie udtaler sig for første gang.

- Vi forestiller os det værste, siger faderen i interviewet, som blev offentliggjort tirsdag.

I betragtning af den lille drengs alder og det antal dage, han har været savnet, er chancerne for, at han er i live lav - især hvis han er forsvundet af sig selv. Alligevel klynger forældrene sig til håbet.

- Nogle gange bliver vi overvældet af angst og sorg. I det ene øjeblik fortvivler vi, og i det næste har vi nyt håb, siger moderen og tilføjer, at familien - der er meget religiøse - beder om et mirakel.

Borgmester François Balique har tidligere udtalt, at den største sandsynlighed for at finde ham i live er, hvis han er blevet kidnappet.

- Vores eneste håb nu er, at han blev kidnappet og er i live. Det er det sidste, vi kan håbe på, og det er helt forfærdeligt. Det kunne være, at nogen, der ville skade børn, gik forbi området, så den lille dreng og tog ham med. Det, der er helt sikkert, er, at han ikke ville være i stand til at overleve alene i naturen, fortalte han til Le Figaro i midten af ​​juli.

Colomban og Marie takker alle, der har bidraget til eftersøgningsaktionen, og understreger, at de har fuld tillid til politiet, der efterforsker sagen.

Intet at skjule

Politiet har oplyst, at man holder alle muligheder åbne, samtidig med at man ikke har gjort nogle fund, der tyder på, at der er sket noget kriminelt med den to-årige.

En af politiets teorier er, at forsvinden kan skyldes et hævnoptøj med et politisk motiv.

Franske medier skriver, at Colomban skal have været medlem af den højreekstremistiske gruppe Social Bastion, da han studerede. I 2021 vil begge forældre ifølge BFM have været på en politisk liste knyttet til højrepopulisten Eric Zemmour.

I interviewet benytter forældrene lejligheden til at svare på spekulationerne.

- Vi har ikke noget at skjule. Vi har ikke gjort noget forkasteligt, siger de ifølge RTL og hævder, at oplysningerne om deres politiske holdning er blevet spredt for at skade dem.

Politiet har tidligere bekræftet, at de efterforsker en påsat brand i familiens hjem i 2019 - to år før Émile blev født. Branden skete i Boullard, omkring ti kilometer fra det sted, hvor Émile forsvandt.

Anbefalet til dig