For første gang: Nu taler Sidney Lees mor ud om sønnen

11/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Moren taler ærligt ud om hendes søn - og hendes mangel på støtte

Mest læste i dag

Det er svært at finde en personlig herhjemme, der har haft et større indtryk på reality-underholdningsgenren, end kongen af selvbruner og bandanaer, Sidney Lee.

Det kom derfor bag på mange, da nyheden om stjernens tragiske død ramte landet i maj-2022.

Nu kan danskerne snart opleve et glædeligt gensyn med den afdøde realitykonge i den kommende TV 2 Echo-dokumentarserie ‘Sidney’. 

Og ikke alene vil seerne få et indblik i Lees privatliv og karrierevalg; for første gang vil familiemedlemmerne til den afdøde kendis også tale ud om stjernens liv, og død.

Da Sidney Lee blev det nye store navn på realityscenen, valgte familien bevidst at distancere sig fra Lee, realityverdenen og sladderbladene.

Men i den kommende dokumentarserie taler Sidneys mor, Bente, ud for første gang, skriver Ekstra Bladet.

- Når jeg så gør det i dag, er det virkelig en meget stor ting for mig. Fordi jeg tænker, at han (Sidney Lee, red.) har spurgt mig om det så mange gange. Nu kan jeg opfylde det, fortæller mor Bente i dokumentarserien.

Tog afstand fra sønnens valg

Selvom der var ubetinget kærlighed fra moderen, valgte Bente bevidst at holde sig fra realityunderholdningen. Ifølge hendes egne ord, var det for at beskytte sig selv.

- Jeg synes, der var meget nedvurdering af den verden, jeg har også selv været med til det. Det var ikke finkulturelt, det havde jeg det svært ved (...) Jeg tror, at Sidney blev så kendt, fordi han var meget grænseoverskridende, det er jeg ikke så god til, siger Sidney Lees mor i dokumentaren og fortæller, at det gik over hendes grænse, når der var for meget alkohol og sex involveret, fortæller hun i dokumentarserien.

Sidney Lee havde selv udtalt i ‘Go’ aften Danmark’, at han ønskede at blive betragtet som familiens sorte får. Han skilte sig også ud fra hans to søskende, der begge havde uddannelser og jobs.

- Det har aldrig interesseret mig at lave det, almindelige danskere gør, lød det fra Sidney Lee i et tidligere interview, der bliver genvist i dokumentaren.

Dokumentaren ‘Sidney’ samt podcasten ‘Sidney Lee - Min historie’ kan ses og høres på Tv 2 Echo. Fortællerstemmen i begge udgivelser er genereret af kunstig intelligens baseret på Sidney Lees stemme.