For mange danskere glemmer at rengøre denne del af badeværelset: Kan huse alverdens bakterier

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ikke nok husker denne del af badeværelset, når rengøringen finder sted.

Mest læste i dag

Er du nogensinde stødt på det mystiske fænomen med sort slam, der pludselig dukker op fra afløbet eller overløbshullet i din vask? Du er ikke alene.

Denne ildelugtende opbygning er en skummel cocktail af sæberester, lotion, barbercreme, tandpasta, hudceller, slim og de små bakterier, der er fanget i en hårklump.

Og det er ikke bare forfærdeligt at se på; det kan også føre til alvorlige tilstopninger i dine afløb. Men frygt ej, vi har opdaget hemmeligheden til at få dit overløbshul i topform igen.

Men heldigvis har Lifehacker ikke blot den løftede pegefinger, men også brugsvejledningen på hvordan det gøres optimalt.

Sådan rengøres dit overløbshul:

 1. Udstyr:

  • Gummihandsker

  • Maske og beskyttelsesbriller (hvis du er lidt sart)

  • Piberenser, flaskebørste eller afløbsbørste

  • Silikonetragt

  • Bagepulver

  • Varmt vand (ikke kogende)

 2. Handske på: Inden du dykker ned i renseaktionen, tag et par gummihandsker på. Det sorte gunk kan klæbe og gøre det svært at slippe af med.

 3. Skrub og skyl: Brug en piberenser, flaskebørste eller afløbsbørste til forsigtigt at skrubbe inde i overløbshullet. Bevæg den op og ned, fra side til side, og i cirkler for at befri dig af det sorte slam. Det kan være nødvendigt at rense din børste et par gange undervejs.

 4. Hæld varmt vand: Brug din silikonetragt til at hælde et par liter varmt vand ned i overløbshullet. Dette vil skylle de sidste rester af slam væk.

 5. Deodorisering (valgfri): Hvis du vil sørge for, at din vask forbliver lugtfri, kan du bruge bagepulver. Hæld en kop bagepulver i overløbshullet, efterfulgt af en kop varmt vand. Lad det sidde i 10-15 minutter, og skyl derefter med mere varmt vand.

Husk, at nogle blikkenslagere advarer mod at bruge kogende vand, da det kan beskadige PVC-rør eller porcelænsvaske. Brug det varmeste vand, der er sikkert for dine rør. Nu kan du vinde kampen mod den sorte slam og sige farvel til uventede afløbsproblemer og ubehagelige lugte. Din vask vil takke dig senere!

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig