Forbrugerombudsmanden med advarsel: Køb ikke hos disse webshops

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Flere danskere er allerede blevet snydt, hvilket har fået Forbrugerombudsmanden til at udsende en advarsel.

Mest læste i dag

Forbrugerombudsmanden modtager flere klager end normalt over netbutikker, der ikke leverer de varer, der er blevet lovet. Derimod leverer de varer, der er i markant dårligere kvalitet.

Oftest er det muligt at returnere varerne, men de skal returneres til et lager i udlandet. Derfor er prisen for returneringen stort set det samme, som prisen for selve varerne.

I en pressemeddelelse kommer Forbrugerombudsmanden med et eksempel på produkter, der bliver forhandlet på de omfattede netbutikker.

'Det kan være en eksklusiv cashmere-trøje, som ved levering er ren polyester eller et par lædersko, der viser sig at være kunstlæder, og som har andre syninger, bund og snørebånd end vist på hjemmesiden,' fremgår det af pressemeddelelsen.

Der er tale om flere forskellige netbutikker, men fælles for dem alle er, at de har navne med relation til Danmark. Blandt andet nævnes navne som HanneJensen.com, HenrikPetersen.com eller Aikokbh.dk.

Selvom det er danskklingende navne, har disse netbutikker intet med Danmark at gøre. Når kunderne forsøger at returnere deres varer, skal de derfor sende dem til udlandet for egen regning.

Hjemmesiderne har både opsætning og betalingsmoduler, der får dem til at se legitime ud. Desuden er sproget dansk, og priserne er oplyst i danske kroner. 

"Desværre er det relativt nemt at oprette tvivlsomme netbutikker, der fremstår, som om de har en tilknytning til Danmark, uanset hvor på kloden man befinder sig. Kommer der fokus på én netbutik, bliver den måske lukket, men så oprettes der blot en tilsvarende under et nyt navn og med et nyt hjemmesidedomæne," siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, og fortsætter:

"Derfor er det nødvendigt, at vi som forbrugere blandt andet interesserer os for, hvem vi handler med. Hvis netbutikken ikke ønsker at oplyse det på sin hjemmeside, er det et advarselssignal.”

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Kvinde lægger 2 opvasketabs i vaskemaskinen - og se så magien ske Flere danskere har oplevet problemet, og det kan løses med denne simple metode.

Anbefalet til dig