Forbud på vej mod YouSee: Sådan vil det påvirke kunderne

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et forbud er under opsejling.

Lige nu læser andre også

Siden 1973 har Crone Film, der er ejet af Nina Crone, produceret en perlerække af danske film, herunder Busters Verden og animationsfilmene Disco Ormene, Otto er et næsehorn og Orla Frøsnapper.

I en pressemeddelelse, som redaktionen har fået tilsendt, skriver Crone Film, at filmproducenter er afhængige af at kunne sælge deres rettigheder til film videre.

Sagen er dog den, at YouSee gennem længere tid har brugt film, der er produceret af Crone Film, i deres tilbud til kunderne, men de har bare ikke længere en aftale om at bruge indholdet.

Alligevel er YouSee fortsat med at stille filmene til rådighed for tv-kunderne.

Af den grund har har Crone Film bedt deres advokat undersøge, om de kan kræve, at YouSee stopper med at vise deres film:

”YouSee har opsagt alle aftaler med rettighedshavere som fx os producenter, men udnytter stadig vores rettigheder og indhold til deres tv-kunder," siger direktør, Nina Crone og fortsætter:

"Det er naturligvis helt uacceptabel ulovlig adfærd, så derfor har vi nu bedt vores advokat undersøge, om vi kan nedlægge forbud mod brugen af vores indhold. Det er ubegribeligt for mig, at de danske pensionskasser, som er medejere af YouSee, vil lægge navn til dette.”

YouSee opsagde 15. marts 2024 alle aftaler og stævnede alle rettighedshavere, heriblandt filmproducenter. Derfor har der siden 1. april 2024 ikke været nogen aftaler om brugen af deres indhold.

Det er ulovlig visning af film og tv hos YouSee og et urimeligt brud på den danske model, der bygger på ordnede forhold, aftaler om brug af indhold og rettigheder, der kan fordeles til fx skuespillere, instruktører og producenter.

Trods forhandlinger har Crone Film ikke kunnet opnå en aftale med YouSee, og derfor arbejder de på et forbud mod YouSees brug af deres film i deres tv-pakker.

Såfremt YouSee ender med at få forbud mod at vise de omtalte film, vil de ikke længere være tilgængelige for kunderne, som dermed må give afkald på en række klassikere.

Anbefalet til dig