Forbudt: Her må du ikke træne kun i sports-bh

Foto: Shutterstock

Nu forbyder fitnesscenteret deres kunder kun at træne i sports-bh.

Er du kvindelig studerende på SDU og har planer om at besøge universitetets fitnesscenter, SDU Fitness, så skal du huske at have en t-shirt eller top med, som du kan have på udover din sports-bh. Fitnesscenteret forbyder nemlig træning kun i sports-bh.

Det skriver Jyllands-Posten.

Læs også

Jim Lyngvild om sin fars død: "Det var den bedste dag i mit liv"

Det er der dog mange elever, der er uforstående overfor. En af disse er Nivi Meyer. Hun er en af initiativtagerne til en underskriftindsamling mod forbuddet, som tirsdag morgen har 354 underskrifter.

Udfaset kvindesyn

“Jeg synes, at det er udtryk for et udfaset kvindesyn, at man ikke må træne i en sports-bh, hvor man viser maveskind. En sports-bh er helt mainstream-påklædning i et fitnesscenter,” siger Nivi Meyer til Jyllands-Posten.

Fra universitetets side lyder det, at forbuddet er baseret på et spørgsmål om hygiejne samt “personlige grænser”. Det fremgår i et dokument som SDU Fitness mandg har delt på Facebook.

Læs også

Fejl i coronapas skaber problemer for danskerne: Nu advarer Martin andre

I dokumentet understreges det, at beslutningen “løbende tages op til overvejelse og eventuel revidering", og til Jyllands-Posten fortæller Victor Immanuel Bjerre, formand for bestyrelsen i SDU Fitness, at der snart vil blive holdt et ekstraordinært bestyrelsesmøde om reglerne.