Ford deler trist meddelelse

Af: Lucas Andreas

|

13/06/2024

Nyheder
Tada Images / Shutterstock.com
Tada Images / Shutterstock.com
Det amerikanske bilmærke har delt en trist meddelelse.

Lige nu læser andre også

Det er ikke gået manges næse forbi, at bilmarkedet har været igennem en noget turbulent tid de seneste par år.

Mange mærker har haft det svært, og en alvorlig priskrig har raset med Tesla i front.

Det har de forskellige producenter måtte indrette sig efter, og det gælder også det store amerikanske mærke Ford.

Bilproducenten har annonceret planer, der medfører, at omkring 1600 medarbejdere fra deres fabrik i Valencia i Spanien potentielt skal se sig om efter nye jobmuligheder. Udviklingen følger i kølvandet på tidligere personalereduktioner og markerer endnu en fase i Fords omstrukturering af deres produktion i Europa.

Onsdag meddelte Ford, ifølge Reuters, at de planlægger at skære ned på 600 stillinger permanent på deres Valencia-fabrik. Dette skridt er en del af en større strategi, der sigter mod at forbedre og effektivisere virksomhedens produktionsprocesser. En talsperson fra Ford i Spanien har forklaret, at selvom 600 stillinger fjernes, vil 1000 midlertidige stillinger blive bevaret for at opretholde kontinuiteten indtil 2027. I 2027 forventer man at genansætte disse 1000 personer, når fabrikken øger sin produktionskapacitet.

"Der kan forhandles en midlertidig løsning for 1000 af dem for at bygge bro, indtil produktionen af den nye bil starter," siger talspersonen fra Ford. Dette midlertidige tiltag skal hjælpe med at opretholde arbejdsstyrken, mens virksomheden forbereder sig på at introducere en ny hybridbil til det europæiske marked.

Ikke første gang med stor fyringsrunde

Sidste år oplevede fabrikken også betydelige reduktioner, da 1100 medarbejdere blev opsagt. De gentagne afskedigelser peger på de udfordringer, som bilindustrien står overfor, herunder skiftende markedskrav og behovet for at tilpasse sig teknologiske fremskridt.

I maj blev det offentliggjort, at den amerikanske bilproducent planlægger at producere en ny hybridbil på Valencia-fabrikken. Det er en central del af Fords strategi for at udvide deres sortiment med bæredygtige køretøjer. Hvis alt går som planlagt, sigter Ford efter at producere 300.000 biler årligt fra 2027, hvilket vil kræve en betydelig arbejdsstyrke.

I øjeblikket fokuserer fabrikken primært på produktionen af Kuga-modellen. Den seneste runde af personalereduktioner har imidlertid betydet, at produktionen blev nedskaleret for at tilpasse sig den nuværende efterspørgsel og markedssituation.

Anbefalet til dig