Forfærdet Mette Frederiksen reagerer: "Aldrig vejen frem"

Nyheder
Foto: Shutterstock
Nu melder statsminister Mette Frederiksen (S) ud.

Mest læste i dag

Onsdag i denne uge fik tv-seere verden over noget af et chok. 

Nyhedskanalerne kunne vise billeder af tilhængere af præsident Trump, der stormede den amerikanske kongres. Skud blev løsnet og i hvert fald en blev dræbt. Den begivehed er uden fortilfælde og har sendt chokbølger gennem verden, da den anses som et angreb på demokratiet. 

Verden over har statsledere og berømtheder reagereret på de historiske tv-billeder. 

Torsdag morgen har chokket endnu ikke lagt sig, selvom Trump-tilhængerne er blevet rømmet fra kongresbygningen. Dramaet fortsætter både i det hvide hus, hvor Melania Trumps stabchef har sagt op med øjeblikkelig virkning, ligesom der overvejes om hændelsen kan få konsekvenser for præsident Trump. 

Nu reagerer den danske statsminister Mette Frederiksen (S) også. 

Forfærdende

Ligesom mange andre danskere så statsministeren også med, da de historiske billeder rullede over skærmen onsdag aften. 

Det fik hende til tasterne. Mette Frederiksen offentliggjorde et opslag på Facebook, hvor hun i skarpe vendinger tager afstand til de scener, der udspillede sig USAs hovedstad Washington DC sent onsdag aften. 

"Ekstremisme, vold, polarisering og kaos er aldrig vejen frem," slår statsminister Mette Frederiksen fast.  

Hun kalder desuden billederne fra kongressen for "forfærdende billeder fra Washington". Hun understreger, at hun tager stærk afstand fra hændelserne og ønsker, at amerikanerne vender tilbage til demokratiets vej. 

"Må demokratiet bringes til at virke igen," afslutter statsminister Mette Frederiksen sit opslag. 

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig