Forsikringsselskab: Seksdobling af skader for danskerne i 2023

Af: Sandra Lund

|

06/01/2023

Foto: Shutterstock
Topdanmark forventer at have ekstra travlt, grundet det voldsomme vejr, som lige nu befinder sig over Danmark.

Mest læste i dag

Starten af 2023 har været en særdeles våd affære, og fredag er der endnu en gang udsigt til silende regn i hele landet.

Derfor forventer Topdanmark at have ekstra travlt, skriver forsikringsselskabet i en pressemeddelelse.

Og travlt har de sådan set haft siden onsdag, hvor forsikringsselskabet har modtaget cirka seks gange så mange vandskader som normalt.

Topdanmark, et af landets største forsikringsselskaber, forventer derfor, at der bliver ekstra travlt med at hjælpe kunder, der ramt af vandskader.

”Vi forventer fortsat travlhed de kommende dage og har flere medarbejdere end normalt på vores telefoner og er i tæt dialog med skadeservicefirmaerne,” siger Helene Ibsen, boligchef i Topdanmark.

Vådeste januardag længe
Onsdag blev en drivvåd dag med i gennemsnit 21,1 millimeter nedbør på landsplan. Det gør ifølge DMI døgnet til den vådeste januardag i rigtig mange år.

De store regnmængder medfører travlhed hos Topdanmark, som siden onsdag har modtaget cirka seks gange så mange vandskader som normalt.

”Vi har de seneste døgn haft travlt med at hjælpe kunder i hele landet, som anmelder skader på boligen efter store mængder nedbør, og vi forventer, at det fortsat vil tikke ind med skadesanmeldelser,” siger Helene Ibsen.

Topdanmark har indtil nu modtaget flest skadesanmeldelser fra kunder i Region Hovedstaden efterfulgt af Syd- og Sønderjylland. De fleste anmeldelser skyldes utæt tag og ældre kældre.

Seks dage inde i januar er der faldet, hvad der svarer til over en halv måneds nedbør.

Her er 5 gode råd til at forebygge regnvejrsskader

  • Rens tagrender, afløb og brønde, så vandet kan strømme uhindret gennem af-vandingssystemerne.

  • Reparér revner og utætheder i fundament og kælderydervægge, så vandet ikke kan trænge ind i huset, og tjek jævnligt tag for utætheder.

  • Sørg for, at græsplæne, fliser osv. hælder væk fra huset. Så undgår du, at vandet samler sig ved fundament og kældervægge og dermed ender med at trænge ind i huset.

  • Undgå for mange flisebelagte terrasser, indkørsler eller lignende, så vandet i stedet har mulighed for at sive ned i jorden.

  • Etablér faskiner eller regnvandstønder til at bortlede eller opsamle regnvand fra tag og terrasse.

Anbefalet til dig