Forsikringsselskab udsender alarmerende SMS: Modtager du den, bør du reagere - og hurtigt

Nyheder
Foto. Shutterstock
Foto. Shutterstock
Selskabet udsender vigtig besked til deres kunder.

Mest læste i dag

Med en blæst stærk nok til at sende havemøbler på flyvetur, ringer alarmklokkerne hos Alm. Brand.

Forsikringsselskabet har udsendt en sms-advarsel til sine kunder i lyset af det varslede voldsomme vejr, der forventes at ramme Danmark i nat og fortsætte ind i fredag morgen.

"Har du altan eller gårdhave, så husk at sætte grill, havemøbler og krukker indenfor eller i læ," advarer selskabet, i et forsøg på at forhindre unødige skader og besvær for boligejerne.

Det skriver B.T.

Forholdsreglen kommer som reaktion på et lavtryk, der bevæger sig ind over landet fra vest. Med sig bringer det vindstød af en styrke, der ikke er set længe.

DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, har ikke tøvet med at kategorisere det kommende vejr som kategori 1, hvilket betegner "voldsomt vejr". Det er en advarsel, der ikke bør tages let på.

"De seneste prognoser viser, at der ved den jyske vestkyst og i Kattegat-området en overgang vil komme middelvind af stormende kuling og vindstød af stormstyrke begyndende natten til fredag," forklarer Hans Peter Wandler, vagthavende meteorolog hos DMI.

Det pludselige vejrskifte lover ikke godt for de berørte områder, hvor borgerne opfordres til at sikre løse genstande og forberede sig på en urolig nat.

Selvom det værste af stormen ser ud til at koncentrere sig om vestkysten og Kattegat, er resten af Danmark langt fra ude af farezonen.

"Resten af landet får ikke middelvind af stormende kuling, men vindstød af stormstyrke kan ikke udelukkes," tilføjer Wandler, hvilket indikerer, at alle bør tage deres forholdsregler.

Anbefalet til dig